Dienstenbond CNV

FloraHolland bekent kleur!
24-09-2004

Ongetwijfeld heeft u inmiddels kennis genomen van de landelijke acties die door de vakbonden worden georganiseerd. In dat kader hebben wij alle bedrijven waar bonden aan tafel zitten om te onderhandelen over CAOs, gevraagd om zich uit te spreken over het kabinetsbeleid. Uiteraard hebben wij dat bij de grootste bloemenveiling van Europa, FloraHolland ook gedaan. En FloraHolland heeft kleur bekend; zij staan achter de kabinetsmaatregelen.

In de brief stonden een aantal maatregelen genoemd die door het kabinet voorgesteld zijn en die dramatische gevolgen hebben voor werknemers bij FloraHolland:

* Door de afschaffing van de belastingaftrek VUT/pré-pensioen zullen werknemers tot hun 65e moeten doorwerken, tenzij ze zelf kunnen sparen. Gezien de lonen in de sector is zelf sparen uitgesloten.

De fysieke belasting in de bloemenveilingen is op veel afdelingen hoog. Te voorzien is daarom dat het ziekteverzuim op hogere leeftijd flink zal stijgen. Tevens vermindert dit voornemen de mogelijkheid tot instroom van jongere werknemers.

* De kortdurende WW wordt afgeschaft. Dat is met name nadelig voor werknemers met tijdelijke en flexibele contracten. Beide contractvormen komen in de vorm van losse (tijdelijke) contracten en uitzendwerk veelvuldig voor bij FloraHolland. Voor hen rest de bijstand, en in veel gevallen zelfs die niet, omdat er bijvoorbeeld een eigen huis is, dan wel een verdienende partner. Te voorzien is dat FloraHolland nog meer problemen gaat krijgen met de invulling van de behoefte aan tijdelijk/flexibel werk.
* Het kabinet wil de aanvulling van het ziektegeld in het tweede ziektejaar via de CAO verbieden. Nu wordt bij FloraHolland het ziektegeld aangevuld tot 100%. Echter in de CAO-voorstellen wil FloraHolland alvast een voorschot nemen door het tweede ziektejaar maar 70% uit te betalen.

* De nieuwe WAO-regels zijn zo streng, dat zowel nieuwe als bestaande WAO-ers veelal rechtstreeks in de bijstand zullen belanden.

* Een algehele verlenging van de werkweek tot 40 uur. Nogal wat contracten bij FloraHolland kennen een kortere werkweek. Onder toekenning van ATV-dagen wordt er langer gewerkt én worden ATV-dagen ingezet in tijden waarin er als gevolg van het weer minder werk voorhanden is (overbrugging). Een algehele verlenging van de werkweek tot 40 uur zal leiden tot een vermindering van de mogelijkheden om in de sector dit soort afspraken te maken dan wel overeind te houden.

CNV, FNV, en MHP en de bij deze vakcentrales aangesloten bonden hebben grote bezwaren tegen deze voorgenomen respectievelijk al getroffen maatregelen. Die slaan grote gaten in het (wettelijke) stelsel van sociale zekerheid en pensioenen en tasten daarmee de kern van de solidariteit in deze regelingen aan. Verscheidene vormen een inbreuk op verdragsverplichtingen inzake de fundamentele vrijheid van collectief onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. Sommige zullen leiden tot ongeoorloofd leeftijd-onderscheid, discriminatie van gehandicapten en willekeur. Ze zullen ernstige repercussies in de sfeer van de CAO-onderhandelingen tot gevolg hebben, en last but not least, ze zullen voor individuele personen verstrekkende consequenties hebben, ook al hebben deze mensen al jarenlang bijgedragen aan de financiering van het sociale zekerheidstelsel.

Daarom hebben CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten FloraHolland dan ook met klem opgeroepen om zich openlijk te distantiëren van het hierboven geschetste voorgenomen kabinetsbeleid.

Tevens hebben wij FloraHolland met klem opgeroepen om indien relevant voor de organisatie LTO Nederland, MKB Nederland en/of VNO/NCW daarvan in kennis te stellen.

FloraHolland heeft niet gereageerd op onze brief en gezien het ultimatum dat wij daaraan hebben verbonden daarmee kleur bekend: FloraHolland stemt in met het voorgenomen kabinetsbeleid. Navraag bij de directie heeft geleerd dat FloraHolland geen stelling durft te nemen en zich verschuilt achter de werkgeversorganisatie waarbij FloraHolland is aangesloten. De directie geeft aan dat die standpunten voldoende zijn en dat FloraHolland verder niets heeft toe te voegen. Wij kennen die standpunten niet en betreuren het dan ook dat FloraHolland niet openlijk stelling durft te nemen tegen dit kabinetsbeleid.

Sterker nog, dat FloraHolland het kabinetsbeleid in de beginne al steunt, blijkt wel uit het eindbod dat de directie heeft neergelegd bij de bonden: maar 70% van het salaris uitbetalen als men het tweede ziektejaar ingaat. Het kabinetsbeleid wordt bij FloraHolland al uitgevoerd!

CNV Dienstenbond vindt het jammer dat FloraHolland zich niet uitspreekt, maar zich in gedrag wel schaart achter de kabinetsplannen.

Reden temeer om u aan te sluiten bij de landelijke acties en te demonstreren op zaterdag 2 oktober aanstaande op het Museumplein te Amsterdam.

Komt allen!

Voor vragen en/of opmerkingen over deze nieuwsflits, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon: (023)5670615 of e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl