Politie Drenthe

vrijdagmiddag

Assen 24-09-2004

Auto uit garage weggenomen
ELIM - In de nacht van donderdag op vrijdag werd een blauwe Mercedes, type E 290 weggenomen uit een garage bij een woning aan de Dorpsstraat. De garage was niet afgesloten en de sleutels zaten in het contactslot. De 75-jarige eigenaar deed aangifte. Schadebedrag niet bekend.

Auto-inbraken
WESTERBORK - In de nacht van donderdag op vrijdag werden drie auto's opengebroken. Aan de Steffensberg twee keer en aan de Acacialaan werden de radio's en een navigatiesysteem weggenomen. De eigenaren deden aangifte, schadebedragen niet bekend.

Gecombineerde inbraak
ASSEN - In de nacht van donderdag op vrijdag werd bij een bedrijf aan de Zeilmakerstraat een aanhangwagen weggenomen. Naast dat bedrijf werden een aantal vaten motorolie gestolen en vermoedelijk met die aanhangwagen vervoerd. Totale schadebedrag niet bekend.

Meisje verongelukt
HOOGEVEEN - Vanmorgen omstreeks 11.45 uur reed een 60-jarige man uit Ruinen als chauffeur van een zogenaamde zandkipper, geladen met leem, over de weg Alteveer. Bij het afslaan naar het Oosterveld werd een 13-jarig meisje uit Hoogeveen, dat daar samen met haar broertje fietste, door de zandkipper overreden waarna zij ter plaatse overleed. De chauffeur verklaarde dat hij tijdens de heftige regenval wel in de spiegels gekeken had maar de twee jeugdige fietsers niet had gezien. Het broertje raakte niet gewond.

Over deze berichten kunt u tot 18.00 uur nadere informatie krijgen bij Bert Peters, 06 53 23 80 59.
Daarna verzorgt Ernest Zinsmeyer de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875. info@politie-drenthe.nl