Persberichten regio Brabant-Noord 24 september

's-Hertogenbosch 24-09-2004

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
In een winkel aan de Pensmarkt in s-Hertogenbosch heeft de politie vrijdagmiddag een 33-jarige winkeldief uit Sint Michielsgestel aangehouden. Dtegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

BROMFIETSDIEF OP HETERDAAD BETRAPT

s-Hertogenbosch
De politie heeft vrijdagmiddag een 15-jarige inwoner van Vlijmen aangehouden op de Onderwijsboulevaard in s-Hertogenbosch. De beveiligingsmedewerker van een school had de jongen op heterdaad betrapt toen hij met een brommer er vandoor wilde gaan. De eigenaar van de brommer had twee dagen geleden aan de medewerker laten weten dat hij de sleutel van zijn brommer kwijt was. De jongen is ingesloten.

TE DIEP IN HET GLAASJE EN GEVAARLIJK RIJDEN

Rosmalen
De politie heeft vrijdagmiddag twee mannen uit België, 29 en 31 jaar oud, aangehouden op de A2 ter hoogte van Rosmalen. De politie had een melding gekregen dat de mannen in hun auto op de snelweg vermoedelijk alcohol nuttigde, terwijl ze gevaarlijk over de weg reden. Daarop heeft de politie de mannen laten stoppen. Controles wees uit dat de mannen beide te veel gedronken hadden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

TE DIEP IN HET GLAASJE

s-Hertogenbosch
Een 38-jarige Bosschenaar is donderdagmiddag op de Salvador Allendelaan in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Rosmalen
Een 55-jarige inwoner van Rosmalen is in de nacht van donderdag op vrijdag op de Rodenborchweg in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Drunen
Een 33-jarige inwoner van Drunen is in de nacht van donderdag op vrijdag op de Van Heemskerckstraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man verzette zich bij zijn aanhouding. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

MAN RAAKT DRIE AUTOS

Vlijmen -
Een 23-jarige Vlijmense automobilist veroorzaakte donderdagavond met zijn auto een ravage op de Pastoor Smolderstraat. De man reed over de bewuste straat toen hij met zijn rechterwiel de stoeprand raakte. Daardoor raakte hij de controle over het voertuig kwijt. Vervolgens reed de man over de groenstrook en raakte daar een geparkeerde auto. Die raakte door de klap de auto ernaast en vervolgens raakte een auto die daar weer naast geparkeerd stond ook beschadigd. De politie heeft de automobilist meegenomen naar het politiebureau. Een blaastest wees uit dat de man niet te veel gedronken had.

SCOOTERRIJDER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
De politie heeft woensdagavond een 17-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. Agenten belast met surveillance zagen de jongen samen met een andere jongen rijden op een scooter. De scooter had geen verzekeringsplaatje en reed met hoge snelheid. Toen de agenten hen wilden controleren, reden ze weg. Uiteindelijk kon de bestuurder in zijn woning aangehouden worden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
De politie heeft donderdagavond een 31-jarige inwoner van Oisterwijk aangehouden op de Kerkstraat in s-Hertogenbosch. De man had een diefstal gepleegd uit een winkel aan die straat. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

DRANK WEGGENOMEN

s-Hertogenbosch
Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagmiddag aangehouden op Het Wielsem in s-Hertogenbosch. De man had een fles drank uit een winkel weggenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

WILDPLASSER GEEFT VALSE NAAM OP

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 28-jarige wildplasser uit s-Hertogenbosch aangehouden op de Markt in zijn woonplaats, die een valse naam opgaf. De man is na verhoor heengezonden.

MET SLOK TEVEEL OP DE FIETS

Schijndel
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 18-jarige man uit Schijndel aangehouden op de Boschweg in zijn woonplaats. De man fietste op de openbare weg zonder verlichting en had een slok teveel gedronken. Na verhoor is hij heengezonden met een bon en rijverbod van vier uur.

INBREKER AANGEHOUDEN

Vught Vrijdagochtend vroeg heeft de politie een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden aan de Rembrandtlaan in Vught. De man wordt ervan verdacht kort voor de aanhouding een inbraak te hebben gepleegd op de Molenvenseweg. Op aanwijziging van de bewoner van de woning waar hij zou hebben ingebroken, kon de politie de man aanhouden. De politie trof bij de man inbrekersgereedschap aan, waaronder een betonschaar. Hij is ingesloten.

WINKELDIEVEGGES AANGEHOUDEN

Veghel De politie heeft donderdagmiddag twee 13-jarige meisjes uit Veghel en Erp aangehouden in een winkel aan de Hoofdstraat in Veghel. Daar hadden ze een verzorgingsproduct weggenomen. Op het politiebureau bleek dat ze uit een andere winkel in Veghel cosmetica hadden meegenomen zonder te betalen. Beide dames zijn overgedragen aan hun ouders. Ze worden voorgedragen voor alternatieve strafafhandeling via Buro Halt.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Oss
Een 64-jarige man uit Oss is vrijdagmiddag betrapt op winkeldiefstal vanuit een winkel aan het Sterrebos in Oss. Hij had levensmiddelen weggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

MAN VALT VAN STEIGER

Loosbroek
Een man (leeftijd onbekend) uit Rosmalen is vrijdagmorgen gewond geraakt toen hij op de Dorpsstraat in Loosbroek van een steiger viel. De traumahelikopter en een ambulance kwamen ter plaatse. De man is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen leken mee te vallen. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

MAN STEELT DRANK

Heeswijk-Dinther Een 47-jarige man uit Heeswijk-Dinther is donderdagmiddag aangehouden in een supermarkt op de St. Servatiusstraat in zijn woonplaats. De man had drie flessen drank meegenomen zonder ze te betalen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING

Mill
Een 80-jarige vrouw uit Mill is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Schoolstraat in Mill. De vrouw zat bij een 89-jarige plaatsgenoot in de auto. Deze automobilist reed de weg op, terwijl een 30-jarige inwoner van Mill met zijn auto reeds op de weg reed. Door de aanrijding raakte ook twee geparkeerd staande personenautos beschadigd. De vrouw is met lichte verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.

RIJDEN ONDER INVLOED

Cuijk
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 50-jarige automobilist uit Katwijk betrapt op het rijden onder invloed op de Valuwe in Cuijk. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

DRONKEN VROUW VEROORZAAKT

Boxmeer Een 36-jarige vrouw uit Boxmeer is donderdagmiddag aangehouden op de Steenstraat in Boxmeer. De vrouw had te veel gedronken en veroorzaakte overlast op de Steenstraat. Toen een agent haar een bekeuring wilde geven, schold ze hem uit. Daarop werd ze aangehouden. Later die dag is ze invrijheidgesteld met twee processen-verbaal. Eén voor openbaar dronkenschap en één voor het beledigen van een agent.

GEWAPENDE OVERVAL

Mill-
Vrijdagmorgen omstreeks 07.00 hebben twee gewapende overvallers een overval gepleegd op een supermarkt aan de Markt in Mill. In de winkel bevonden zich op dat moment zes medewerkers die door de overvallers met vuurwapens werden bedreigd. De medewerkers hebben kunnen vluchten en zijn in de directe omgeving in een woning opgevangen. De politie heeft de omgeving direct afgegrendeld. Omstreeks half tien heeft een arrestatieteam het pand doorzocht omdat de mogelijkheid bestond dat de overvallers nog in het pand aanwezig waren. Er werd niemand meer in de supermarkt aangetroffen. De recherche stelt op dit moment een sporen-en buurtonderzoek in. De politie heeft inmiddels de wijde omgeving van supermarkt uitgekamd. Aan de Busweg in Mill is vanmorgen een uitgebrande auto aangetroffen die in Uden bleek te zijn ontvreemd. De politie onderzoekt of de auto mogelijk met de overval te maken heeft. Vooralsnog ontbreekt ieder spoor van de daders. Het traumabegeleidingsteam van de supermarktketen en bureau Slachtofferhulp bieden ondersteuning aan de slachtoffers.

De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij het rechercheteam in Cuijk via telefoonnummer 0900-8844.