Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Gemeentebestuur Hoorn bezoekt Geuzenveld-Slotermeer

Het bestuur van Hoorn heeft Geuzenveld-Slotermeer bezocht om zich te laten informeren over de werkwijze van het stadsdeel.

Vrijdag 24 september bezocht het voltallige college en de gemeenteraad van Hoorn stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. Doel was om kennis te nemen van de aanpak van de Stedelijke Vernieuwing, het wijkgericht werken en de ervaringen op het gebied van jeugd en veiligheid.

Wandeling
Het Dagelijks Bestuur van Geuzenveld-Slotermeer heeft de Hoornse gasten geïnformeerd over wat er in het stadsdeel gebeurt of staat te gebeuren. Er werden daarbij wandelingen gemaakt door buurt 5 en buurt 9.

Het Pluspunt aan de Alberdakade werd bezocht om een idee te krijgen van de activiteiten van een multifunctioneel centrum. De buurtconciërge, -manager en -regisseur van buurt 8 hebben hier over hun werk verteld. Ook hebben raadsleden van Geuzenveld-Slotermeer met hun Hoornse collega's gediscussieerd.

Kennisuitwisseling
De bestuurs- en raadsleden van Hoorn bleken enthousiast; er werd veel doorgevraagd, met name over Stedelijke Vernieuwing en jeugd en veiligheid. Er is inmiddels gesproken over een tegenbezoek. Wanneer dat zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Contact:
R. van Veelen

Link(s):
Hoorn