Politie Limburg-Zuid

Politie zoekt vrouwelijke straatrovers

Hoensbroek 24-09-2004 - De politie is op zoek naar twee vrouwen die donderdagmiddag 23 september 2004, omstreeks 14.00 uur, op de parkeerplaats van de begraafplaats aan de Randweg in Hoensbroek een straatroof pleegden.

Het slachtoffer was een 32-jarige inwoonster uit Hoensbroek, die een bezoek aan de begraafplaats had gebracht. De vrouw werd door een van de twee overvalsters bedreigd met een vuurwapen, waarna de twee vrouwelijke daders er met haar handtas vandoor gingen.

Het slachtoffer was juist in haar auto gestapt, toen plotseling een onbekende vrouw de ruit van het linker achterportier stuk sloeg en achter in de auto stapte. De andere vrouw ging vervolgens op de bijrijderstoel zitten, haalde een pistool tevoorschijn en bedreigde daarmee het slachtoffer.
Nadat het tweetal de tas van het slachtoffer te pakken had, verdwenen beide dames. Zij renden weg in de richting van de Pastoorskuilenweg. Een man die toevallig in een zilver grijze auto (vermoedelijke Ford sedan) kwam aanrijden, heeft zich over het slachtoffer bekommerd. De politie is op zoek naar deze getuige!

De vrouw die met het pistool dreigde is circa 40 jaar, 1,75 meter. groot, had blond haar tot op de schouder met een soort kuif. Deze vrouw had een wipneus. Zij droeg een lange zwarte jas. De andere vrouw was eveneens ongeveer 40 jaar, en 1,75 meter, groot. Zij had blond haar tot in haar nek en was gekleed in een lange donkere jas.

De Politie Limburg Zuid zoekt getuigen, 0900-8844 (lokaal tarief).