Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 24 september

Alkmaar 24-09-2004 - 17.00 uur

Brommerdieven in spé gepakt

Alkmaar, donderdag 23 september 2004

Een getuige zag dat omstreeks 15.00 uur voor een bedrijf op het Winkelwaard een tweetal jongemannen probeerden het slot van een aantal op het trottoir staande bromfietsen door te knippen. Zij deden dit met een betonschaar. Toen dit niet lukte vertrokken zij in een auto, waarvan de getuige het kenteken noteerde. De eigenaar van het bedrijf gaf dit vervolgens door aan de politie. Die kon de beide daders in Venhuizen aan de kant zetten. In het voertuig werd de betonschaar aangetroffen. De daders, een 22-jarige man uit Venhuizen en zijn 16-jarige kompaan uit Bovenkarspel werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Ongeval met letsel

Heerhugowaard, donderdag 23 september 2004

Op de Middenweg vond omstreeks 16.30uur een ongeval plaats tussen een fiets en een scooter. De 15-jarige fietser uit Heerhugowaard reed in de richting van Heerhugowaard en fietste als meest linker persoon van drie naast elkaar rijdende fietsers. De 16-jarige scooterbestuurder, ook uit Heerhugowaard afkomstig, raakte de fietser bij het inhalen, waardoor de laatste kwam te vallen. Per ambulance is hij naar het ziekenhuis in Alkmaar overgebracht. Hij klaagde over pijn in de buik en de rug. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Politie beledigen levert bekeuring op

Alkmaar, vrijdag 24 september 2004
Vannacht hield de politie op de een 28-jarige man uit Haarlem aan omdat hij twee surveillerende politieagenten beledigde. Dit vond plaats op de Bierkade, omstreeks 01.40 uur. De man verkeerde toen onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Op het bureau gingen de beledigingen door. Ook bedreigde hij daar een (derde) agent. Hij werd voor de nacht ingesloten in de cel. Later op de dag verliet het politiebureau met een bekeuring van 440 euro op zak.