Politie Zeeland


Aanvulling persbericht Z-9290-2004 Aanhouding i.v.m. overval in Axel

De overvaller maakte gebruik van een luchtdrukpistool dat hij na de overval heeft weggegooid op de route Weststraat, Kerkdreef , Oosterstraat. Dit wapen is nog niet gevonden. Mocht iemand dit luchtdrukpistool aantreffen, dan kan dit wapen worden afgegeven op het politiebureau.


Z-9300-2004 Woninginbraak in Hulst

In een woning aan de Tivoliweg in Hulst is donderdagmiddag ingebroken.
De bewoonster had rond 16.45 uur de woning verlaten. Toen zij een half uurtje later weer terugkwam, bleek er te zijn ingebroken. Er werd foto-apparatuur t.w.v. een paar honderd euro weggenomen.


W-9301-2004 Aanhouding na vernieling ruit

In zijn woning is donderdagavond rond 23.30 uur een 46-jarige Vlissinger aangehouden.
De man wordt ervan verdacht eerder die avond een ruit te hebben vernield van een woning aan de Commandoweg. Tevens had hij een trap gegeven tegen een auto die geparkeerd stond aan de Rembrandtlaan. De vernielingen vonden plaats in de relationele sfeer.


O-9302-2004 Fietsers botsten frontaal
Op het fietspad van de Smokkelhoekweg in Kapelle zijn vrijdagmorgen rond 07.45 uur twee fietsers frontaal met elkaar in botsing gekomen.
Een 13-jarige fietser uit de gemeente Reimerswaal haalde een andere fietser in en botste hierbij op een tegemoetkomende fietser, een 52-jarige man uit Kapelle. De jongen kwam hierbij ten val en werd met een gebroken pols overgebracht naar het ziekenhuis.


O-9303-2004 Auto in de sloot
Op de N59 te Kerkwerve is vrijdagmiddag rond 14.15 uur een 38-jarige man uit Utrecht met zijn auto in een sloot beland.
De man verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur waarna zijn auto over het fietspad schoot en in een naast de weg gelegen sloot op de kop tot stilstand kwam. De bestuurder werd door omstanders uit zijn auto gehaald. Gezien het feit dat de man onder invloed van alcohol bleek te zijn, en om uit te sluiten dat er mogelijk meerdere inzittenden in het voertuig zouden zitten, kwam de duikploeg uit Goes ter plaatse. Er werden geen personen meer aangetroffen.
Uit een afgenomen blaastest bleek dat de 38-jarige man ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarop hij werd aangehouden. Zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd omdat dit sinds 1996 ongeldig bleek te zijn. De man kreeg wel een dagvaarding.