Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 24 september

Den Helder 24-09-2004 - 17.00 uur

Onder invloed auto besturen

Den Helder, vrijdag 24 september 2004

Op de Californiëstraat bleek omstreeks 01.20 uur een 53-jarige automobilist uit de marinestad teveel alcoholhoudende drank te hebben gedronken. Na te hebben geblazen gaf het ademanalyseapparaat 395 ug/l aan, terwijl 220 ug/l het wettelijk maximum is. De man kreeg direct een rijverbod van drie opgelegd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks 03.30 uur liep op de Ruyghweg een andere automobilist tegen de lamp. Een 24 jarige man uit Epe bleek tijdens een controle eveneens teveel aan bacchus te hebben geofferd. Niet zoveel als de bestuurder hierboven, maar voldoende voor een proces-verbaal en een direct ingaand rijverbod van twee uur.

Mishandeld

Den Helder, vrijdag 24 september 2004

Omstreeks 04.00 uur zijn een 17-jarige vrouw en een 36-jarige man, beiden afkomstig uit Den Helder, geslagen door een drietal tot nu toe onbekende mannen. Dit vond plaats op de kruising van de Koningstraat met de Koningdwarsstraat. De man liep daarbij letsel op in zijn gezicht en werd voor behandeling door een ambulance meegenomen. De vrouw is door het drietal geschopt en geslagen. De politie stelt een onderzoek in.

Verdachten bekend, een in bewaring

Schagen, vrijdag 24 september 2004

De politie heeft het onderzoek naar de diefstal van mobiele telefoontoestellen en portemonnees met de aanhouding van twee verdachten met succes afgerond.
Op 24 mei vond de diefstal plaats vanuit de kleedkamer van een sporthal aan de Zuiderweg. Het onderzoek leverde twee verdachten op: een 17-jarige jongen uit Anna Paulowna en een 16-jarig meisje uit Schagen. Zij bekenden de GSM-toestellen te hebben weggenomen en ook nog een aantal portemonnees. De jongen werd ook nog gehoord voor zijn deelname aan openlijke geweldpleging. De jongen zit nog in bewaring.