Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, vrijdag 24 september

Hoorn 24-09-2004 - 17.00 uur

Aanhouding na dierenmishandeling

Hoorn, donderdag 23 september 2004

Donderdagavond omstreeks 20.30 uur hebben twee 14-jarige jongens uit Hoorn een parelhoen doodgeslagen met een stok op de kinderboerderij in het Julianapark in Hoorn. De jongens zijn aangehouden. Een getuige had het voorval gezien en meldde dit bij de politie. Na verhoor bleek dat de jongens al eerder dieren hadden gedood op de kinderboerderij. De jongens moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Portemonnee met geweld afgenomen

Hoorn, donderdag 23 september 2004

Donderdagavond omstreeks 19.15 uur is een 26-jarige man uit Nibbixwoud van zijn portemonnee beroofd op de Ceder in Hoorn. De man fietste daar toen een andere man uit tegenovergestelde richting aan kwam fietsen. Deze man probeerde het slachtoffer van zijn fiets te schoppen. Toen het slachtoffer stilstond trok de man een mes waarna het slachtoffer zijn portemonnee af moest geven. Vervolgens ging de verdachte er vandoor in de richting van het Betje Wolffplein.

Verkeerscontroles

Hoorn, donderdag 23 september 2004

Vandaag is er de gehele dag een verkeerscontrole geweest op diverse locaties in Hoorn. Er zijn 24 bekeuringen gegeven aan fietsers die in voetgangersgebied fietsten. 22 Fietsers hebben een bekeuring gehad wegens het fietsen door rood licht.

Hoorn, vrijdag 23 september 2004

Vrijdagochtend is er van 9.30 uur tot 11.00 uur een verkeerscontrole geweest langs de Zwaagmergouw/Dorpsstraat in Hoorn. Er zijn zes bekeuringen gegeven: twee voor automobilisten die door rood reden, twee voor fietsers die door rood licht reden en twee voor automobilisten die geen gordel droegen.

Inbreker schrikt van alarm

Zwaag, vrijdag 24 september 2004

Vrijdagochtend om 2.00 uur heeft een inbreker geprobeerd in te breken in een woning aan de Pinksterbloem in Zwaag. De bewoner had echter een alarm in zijn woning gemonteerd waardoor de man er vandoor ging. De bewoner heeft de man nog over de schutting zien klimmen en wegvluchten.

Woninginbraak

Zwaag, vrijdag 24 september 2004
In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een woning aan de Kerketuin in Zwaag. De inbrekers zijn binnengekomen door een achterdeur te forceren en zij hebben het hele huis doorzocht. Het is nog onbekend wat er gestolen is.