Dienstenbond CNV

Sociaal Plan Triple P afgewezen
24-09-2004

Het Sociaal Plan 2004 is aan u ter stemming voorgelegd. Dit is ook bij de andere bonden gebeurd. De uitslag is dezelfde: in meerderheid heeft u het Sociaal Plan afgewezen, zoals ook de leden van FNV Bondgenoten en De Unie.

Wat betekent dit nu.
In de brief die degenen hebben ontvangen waarvoor een ontslagvergunning wordt aangevraagd, heeft Triple P aangegeven dat het Sociaal Plan zal worden uitgevoerd.
Dit gebeurt nu eenzijdig, de directie biedt u de regelingen uit het Sociaal Plan aan en u kunt daar al dan niet mee akkoord gaan.

Velen van u hebben aangegeven het niet eens zijn met de opstelling van de ontslaglijst omdat de regels niet gevolgd zijn. Daarnaast hebben we berichten ontvangen dat het financieel dan wel slecht gaat met Triple P, maar niet zo slecht als de directie ons en u heeft voorgehouden. We stellen het CWI hiervan op de hoogte en verzoeken hen om de ontslagaanvragen en de bedrijfseconomische noodzaak hiervoor, grondig en gewetensvol te onderzoeken.

Op dit moment vinden er wel ontwikkelingen plaats in het kader van de (outplacement) afspraken welke wij met Triple P hebben gemaakt. Dat betekent onder meer dat er komende week een aanvang wordt gemaakt met inventarisatie van uw mogelijkheden en hulp in de zoektocht naar ander werk. Deze opdracht is neergelegd bij een externe organisatie die gespecialiseerd is in outplacement e.d. Mede dankzij de te verwachten subsidie van het UWV lijken er nu meer mogelijkheden te zijn om u te helpen in het vinden van een nieuwe baan.

Ook is gebleken dat andere bedrijven in de IT-sector interesse hebben getoond voor de medewerkers die op de ontslaglijst staan. De medewerkers die voor die vacatures in aanmerking komen is reeds verzocht hun CV ter beschikking te stellen.

Voor zover bekend heeft het merendeel van die aangezochte medewerkers daaraan gehoor gegeven.

Voor eventuele juridische ondersteuning in de ontslagprocedure kunt u zich wenden tot het kantoor van CNV Dienstenbond in de regio waar u woont.

Vragen en opmerkingen over deze info vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl