Gemeente Eindhoven

Persbericht: 24 september 2004, no. 237

Veiligheidsarrangement ter voorkoming van overlast

Supporterscafé opent in Ventoseflat

De gemeente Eindhoven heeft het bezwaar dat de Vereniging Ventose had ingediend tegen de vergunning voor de vestiging van PSV-suppporterscafé De Aftrap in de Ventoseflat, ongegrond verklaard. De Stichting Beheer Stadionbar De Aftrap, die het café gaat exploiteren, heeft hierop besloten om vanaf vandaag de deuren te openen.

Eerder had de rechter bij voorlopige voorziening beslist dat de gemeente haar besluit om de exploitatie van het café op deze plaats toe te staan uitgebreider moest motiveren.

De gemeente heeft de uitgebreide motivering deze week aan de Vereniging Ventose toegezonden. Zij blijft bij haar besluit dat er in de Ventoseflat een supporterscafé kan worden geëploiteerd.

De gemeente meent dat er voldoende gedaan wordt om te voorkomen dat er door de vestiging van het café in de Ventoseflat overlast ontstaat. In een speciaal Veiligheidsarrangement zijn maatregelen opgenomen over de bescherming van de woon- en leefsituatie en handhaving van de openbare orde en veiligheid in de omgeving van café De Aftrap.

Vereniging Ventose is het niet eens met het standpunt van de gemeente. De Vereniging heeft opnieuw bij de rechtbank in Den Bosch om schorsing gevraagd. Aanstaande dinsdag 15.30 wordt dit verzoek door de rechter behandeld

© 2004 Gemeente Eindhoven