Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 24 september 2004

provincie Groningen 24-09-2004 -

Scheemda: controle vrachtvervoer
De politie controleerde in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de douane donderdagavond van 19.00 uur tot 24.00 uur op A7 68 vrachtwagens. In het kader van een landelijke controle op vrachtvervoer werden de wagens gecontroleerd op de parkeerplaatsen Meedenertol en Rode Til. In totaal kregen 9 chauffeurs een rijverbod in verband met een te korte rusttijd. (15 procent van het gecontroleerde aantal chauffeurs) verder werden er nog
processen-verbaal uitgeschreven voor dreigende afvallende lading (2), geen euro-vignet (6), APK (1), verlichting (1) en nog een aantal overtredingen. De resultaten worden terug gekoppeld naar het landelijke overleg.

Hoogezand: kassa weggenomen uit winkel
Een nog onbekende man heeft vrijdagochtend rond 11.00 uur een kassa meegenomen uit een schoenwinkel aan de Hoofdstraat in Hoogezand. De man was de winkel binnengeslopen, ontkoppelde de kassa, en rende ermee weg. Tijdens het weglopen werd hij opgemerkt door het winkelpersoneel. Een zoektocht van de politie in de omgeving leverde geen resultaat op. Signalement van de dader: blanke man, leeftijd 17 / 25 jaar, leeftijd ongeveer 170 cm, junkachtig uiterlijk. Hij droeg een donker mutsje, donkere jas en spijkerbroek. Vermoedelijk is de kassa in een gereedstaande donkere personenauto geplaatst. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Hoogezand via 0900 8844 (lokaal tarief).