Openbaar Ministerie

Persberichten
Den Haag, 24 september 2004

Verdachten moord peuter in bewaring gesteld

Vrijdagmiddag 24 september heeft de rechter-commissaris van de Haagse rechtbank een 27-jarige man en 32-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn in bewaring gesteld die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van het dochtertje van de vrouw.

Uit het onderzoek is gebleken dat het meisje op maandagochtend 20 september in de woning van de vrouw in Alphen om het leven is gebracht. De man heeft bij de rechter-commissaris verklaard daarbij niet aanwezig te zijn geweest. Ook de vrouw ontkent het meisje om het leven te hebben gebracht.

De beide verdachten hebben bij de rechter-commissaris verklaard het driejarige meisje wel eens lastig te hebben gevonden en haar daarom dan onder de koude douche te hebben gezet of een tik te hebben gegeven. Ook hebben beide verdachten verklaard in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 september naar Holten te zijn gereden om het kindje te begraven.

De doodsoorzaak is nog niet met zekerheid vastgesteld, mogelijk is het meisje door verstikking om het leven gekomen.

De man en vrouw zullen psychologisch en psychiatrisch worden onderzocht.

Het driejarige meisje werd in de nacht van maandag 20 en dinsdag 21 september in Holten dood aangetroffen in de kofferbak van de auto waarin de man en vrouw zaten. Op de achterbank van de auto zat een vier maanden oude baby die inmiddels op een veilige plek is ondergebracht.