Gemeente Amsterdam

Kennisgeving partyboten
24 september 2004 - Djoe Lan Tan

De burgemeester van Amsterdam heeft ingestemd met het voorstel de partyboten op het IJ en de randmeren aan (meer) toezicht te onderwerpen, om de veiligheid rondom feesten te waarborgen en de overlast die van partyboten uitgaat in te perken.

Per 1 oktober 2004 dienen exploitanten van partyboten uiterlijk 8 weken voordat het evenement plaatsvindt een vergunning aan te vragen bij het stadsdeel waar het schip aanmeert om passagiers aan boord te laten. Bij die aanvraag moet een verklaring van het Gemeentelijk Havenbedrijf worden overlegd, dat het de aanvrager is toegestaan op de betreffende dag tijdelijk ligplaats in te nemen op de in de aanvraag genoemde locatie.

Overgangsregeling

Tot 26 november 2004 is een overgangsregeling van toepassing. Feesten die in die periode plaatsvinden, dienen wél te worden gemeld bij het stadsdeel; echter het stadsdeel geeft voor die periode geen vergunning af. Per 26 november mogen er zonder evenementenvergunning geen voor het publiek toegankelijke feesten op schepen meer worden georganiseerd, (m.u.v. besloten feesten, bedrijfsfeesten en bruiloften).

Voor meer informatie kunt u bellen met 020-6241111.

© Gemeente Amsterdam