Ingezonden persbericht


Twee DIWA Awards

voor Nikon

Gouden Award voor de D70 en het Zilver voor de COOLPIX 8700

24 september, 2004: DIWA (Digital Imaging Websites Association) - een wereldwijde organisatie van samenwerkende websites op het gebied van digital imaging - heeft vandaag aangekondigd dat twee digitale camera's van Nikon een Award gewonnen hebben voor hun uitstekende testresultaten. De Nikon D70 bevredigde de DIWA test experts op alle fronten, de algehele prestatie werd gehonoreerd met een DIWA Gouden Award in de categorie digtale systeem camera's. Een tweede hoogwaardige digitale camera van Nikon, het compacte mega zoom model, de COOLPIX 8700, kwam met uitstekende resultaten door de strenge DIWA test heen, goed voor een DIWA Zilveren Award.

De Nikon D70 bracht de markt voor digitale reflex camera's op een hoger niveau door de introductie van uitzonderlijke kenmerken, functies en kwaliteiten tegen een zeer redelijke prijs. Hoewel de doelgroep van de camera de geavanceerde amateur is, zijn er ontelbare professionele fotografen die vinden dat ze met de D70 waar voor hun geld krijgen. Het DIWA testteam bevestigt deze indruk. Vele individuele testrapporten concluderen dat de kwaliteiten van de Nikon D70 onbetwistbaar uitzonderlijk zijn, ongeacht wat de prijs is.

De Nikon COOLPIX reeks van hoge prestatie digitale compact camera's wordt aangevoerd door de 8 Megapixel COOLPIX 8700. Verschillende testrapporten, gebaseerd op de uitgebreide testprocedures van DIWA, bevestigen dat de camera beter presteert dan soortgelijke camera's van menige andere concurrerent, met scores die ruim binnen de DIWA marges liggen voor het behalen van een Zilveren Award.

Een DIWA test expert vatte zijn indrukken als volgt samen: "Mijn verwachtingen van de Nikon D70 werden volledig beantwoord tijdens mij testrapportage, en ik was verheugd om te zien dat mijn DIWA collega's tot dezelfde conclusie kwamen. Als er één camera het waard is om een DIWA Gouden Award te winnen dan is het de Nikon D70. Wat de COOLPIX 8700 betreft; in de categorie, hoogwaardige megazoom camera's bestaat een harde concurrentiestrijd, wat het extreem moeilijk maakt om de test goed te doorstaan. Deze camera behoort tot de beste in zijn klasse en ik denk dat hij een goede keus is voor degenen die kwaliteit boven de prijs stellen."

Over DIWA
Een groeiende, onafhankelijke gezaghebbende, industriële organisatie. De Digital Imaging Websites Association (DIWA) is een groeiende groep van onafhankelijke op het Web gebaseerde specialistische publicaties gewijd aan digital imaging. DIWA benut het collectieve talent en de expertise van zijn leden, resulterend in industriële prijzen die die betrouwbaar en waardevol zijn, voor zowel de consumenten als de industrie. DIWA prijzen zijn er in de vorm van bronzen, zilveren en gouden medailles.

Unieke waterdichte test score procedure
De prijzen van DIWA voor de producten zijn exclusief gekozen door de analyse van veelvoudige testscores van verschillende DIWA testers, die verscheidene modellen van hetzelfde product hebben getest. Er wordt gebruik gemaakt van een gedetailleerde en uitgebreide gestandaardiseerde scoreprocedure, op maat gemaakt voor iedere productcategorie. Veelvuldig testen sluit de kans uit van een op zichzelf staand, niet representatief product sample of een testfout, of zelfs verborgen vooroordeel, dat de betrouwbaarheid van het algehele resultaat zou kunnen beïnvloeden.

Prijzen door het jaar heen
DIWA is uniek door zijn beleid om prijzen het gehele jaar door uit te reiken aan producten die daarvoor in aanmerking komen met als hoogtepunt de jaarlijkse uitreiking van de Platinum DIWA medaille; de prijs voor het beste product van het jaar.

De meervoudige talen website van DIWA
Het hart van de DIWA organisatie is de Website, in vele talen, www.diwa-awards.com waar de nieuwste testrapporten gepubliceerd worden door DIWA leden publicaties. De site archiveert tevens DIWA prijzen en is ontworpen om consumenten te helpen in hun keuze voor imaging producten.

Voor meer informatie over DIWA:
website: www.diwa-awards.com e-mail: info@diwa-awards.com

Voor overige vragen kunt u terecht op pers@incabv.nl. of per telefoon op 023-5101910.

Met vriendelijke groet,

Inca Import BV