Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

DE BESTE MOSSELKOK VAN NEDERLAND KOMT UIT BREUGEL

Evert Thielen, patron en cuisinier van restaurant 'De Gertruda Hoeve' in Breugel, is wederom bekroond voor zijn uitzonderlijke kookkunsten. Tijdens een mosselkok-wedstrijd in Antwerpen behaalde hij op 22 september de tweede plaats. Omdat de eerste positie werd veroverd door een Belgische kok, kan Evert Thielen dan ook met recht de beste mosselkok van Nederland worden genoemd.

De deelnemers aan de wedstrijd, een onderdeel van de Belgische mosselweek en mede georganiseerd door het Nederlands Visbureau, doorliepen eerder een voorronde. Daarbij dienden zij een eigen creatief mosselmenu schriftelijk in te sturen. Op basis hiervan werd Evert Thielen gekozen tot een van de finalisten.

Twee opdrachten
Tijdens de eindstrijd kregen de deelnemers de opdracht om mosselen op de traditionele manier te koken. Vervolgens dienden zij met een aantal voor elke deelnemer dezelfde ingredienten een eigen mosselgerecht te creëren. Een opdracht die, inclusief het opdienen, binnen slechts een uur moest worden uitgevoerd. Dat gegeven gaf Evert Thielen de kans om zijn ware vakmanschap te tonen. Met als resultaat de tweede plaats in de eindrangschikking. De bekroonde mosselcreatie, met als ingrediënten onder meer shii-take, spinazie, rijst, gember en Spaanse peper, wordt de komende weken als amuse geserveerd in De Gertruda Hoeve. Naast de uit Zeeland afkomstige mosselen wordt daarbij zo veel mogelijk gebruikgemaakt van producten die afkomstig zijn uit eigen land en/of streek.

Over De Gertruda Hoeve

De Gertruda Hoeve is gelegen in de karakteristieke dorpskern van Breugel. In het restaurant, gevestigd in een typische langgevelboerderij uit 1670, herinneren verschillende elementen nog aan het verleden en heerst de sfeer van het goede Brabantse leven. Tijdens een bezoek aan De Gertruda Hoeve ervaart de gast dat Evert Thielen een pure praktijkman is die culinaire creativiteit paart aan gedegen vakmanschap dat wars is van humbug. Genieten van de gastvrijheid en de culinaire hoogstandjes van De Gertruda Hoeve kan - met uitzondering van maandag - elke dag van 12.00 tot 14.00 uur en vanaf 18.00 uur (laatste bestelling 21.30 uur). De Gertruda Hoeve is gevestigd aan de Van den Elsenstraat 23 in Breugel, telefoon (0499) 471 037, e-mail: info@gertrudahoeve.nl. Kijk op www.gertrudahoeve.nl voor meer informatie.

///////////////////////////////////

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht