CAPITAL SPORTS & ENTERTAINMENT

Capital Sports & Entertainment over Lance Armstrong

Antwoord van Capital Sports & Entertainment (CSE) op onjuiste en misleidende verklaringen van SCA Promotions (SCA) over Lance Armstrong

AUSTIN, Texas, September 25/PRNewswire/ -- CSE publiceert de volgende verklaring als antwoord op wijdverspreide nieuwsberichten van CNN, de Associated Press en USA Today die onjuiste informatie van SCA bevatten die de reputatie schaden. Deze informatie heeft betrekking op de voorwaarden van een premieverzekeringspolis met SCA voor Lance Armstrong. Het U.S. Postal Service (USPS) Team, dat Lance Armstrong leidt, is gezamenlijke eigendom van en wordt gezamenlijk bestuurd door CSE en Tailwind Sports.

CSE is geschokt en teleurgesteld door de openbare verklaringen van SCA omtrent deze situatie. Lances recordaantal zes opeenvolgende Tour de France overwinningen, en zijn bezielend verhaal over hoe hij kanker overwon, is één van de grootste comebackverhalen van deze tijd. Bij deze prestatie hoort een beloning, waaronder een bonusstructuur die gebruikelijk is in de sportwereld. Lances bonusstructuur werd in 2001 door zijn team opgesteld als motivatie om zes keer na elkaar de Tour de France te winnen. Indertijd leek het idee vergezocht: hij had er nog maar twee gewonnen, en hij moest er nog vier winnen om de bonus van USD 10 miljoen te krijgen.

De bonussen werden verzekerd door drie bedrijven, waaronder SCA, een bedrijf uit Dallas dat verantwoordelijk is voor USD 5 miljoen van de betaling aan Lance. De verzekeringsovereenkomst is eenvoudig en duidelijk: als Lance zes overwinningen behaalt, krijgt hij zijn prestatiebeloning. Er is geen twijfel over de 'geldigheid' van Lances overwinning, en dat werd bevestigd door de organisatoren van de Tour de France en door de Union Cycliste International (UCI), de internationale bestuursorganisatie van de wielersport. SCA's verzuim om de laatste afbetaling van de premieverzekeringspolis te betalen, is een schaamteloze en ongegronde contractbreuk. Lances prestatiebeloningen van 2002 en 2003 werden verzekerd volgens hetzelfde contract en na zijn overwinningen werden de sommen, zoals vereist, door SCA betaald.

Een citaat van een advocaat van SCA in USA Today zegt: 'We hebben om drugtesten (resultaten) gevraagd om de aantijgingen te weerleggen - cleane testresultaten die gemakkelijk te verkrijgen zouden moeten zijn'. Dit citaat is gewoon onwaar en niet op de feiten gebaseerd. Niettegenstaande de oneerlijk aanhalingen die SCA in USA Today uit eigenbelang doet, is SCA niet geïnteresseerd in geldige en geauthentiseerde 'testresultaten'; integendeel, alvorens een betaling te overwegen, vroeg SCA onbeperkte toegang tot 'elk medisch rapport en medische leverancier van Dhr. Armstrong; zijn volledige medische geschiedenis; alle verslagen van de vroegere bonuspremies van Armstrong; en alle contracten met betrekking tot Armstrong, Tailwind, U.S. Postal Service, Capitol Sports & Entertainment, Disson Furst, en alle betrokken eenheden en individuen.' Zelfs als SCA een wettig belang zou hebben bij de resultaten van de drugs- en dopingtesten, zou 90 procent van wat SCA heeft gevraagd geen relevantie hebben en de onwaarheid van haar verklaringen verder aantonen. De huidige testrapporten die uit 52 gedetailleerde pagina's bestaan, en de resultaten van deze testen werden meer dan een maand geleden aan SCA overhandigd.

Op 16 augustus 2004 gaf CSE aan de CEO van SCA, Bob Hamman, een brief van het UCI, over de uitvoering van de antidopingvoorschriften en de testen voor de Tour de France, waarin Lances clean testrapport voor de Tour de France 2004 wordt bevestigd. In de brief die door Christian Varin, antidopingmanager van UCI, aan SCA werd verstuurd, verklaart hij:

'Ik bevestig dat Dhr. Lance Armstrong verschillende keren werd getest en alle labresultaten waren negatief. Ik wil er ook op wijzen dat de testen werden uitgevoerd in samenwerking met het Franse ministerie van sport. Het laboratorium is een officieel erkend 'WADA' (World Anti-Doping Agency) laboratorium (Chatenay - Malabry (FRA)). Dit jaar zijn we overgegaan op urinetesten en bloedtesten. Dhr. Armstrong heeft beide testen ondergaan. Alle testresultaten worden volgens de Franse wetgeving beheerd door een andere Franse onafhankelijke instelling: het CPLD (Conseil de Lutte et de Prevention du Dopage). Als besluit herhaal ik dat Dhr. Armstrong verschillende keren getest werd en dat alle resultaten negatief waren.'

Onnodig te zeggen dat CSE in de war is door de beschuldigingen van SCA, aangezien we meer dan een maand geleden van de UCI een gedocumenteerde geldigverklaring kregen van de testen en bovendien contactinformatie en de mogelijkheid hebben gegeven om contact op te nemen met Dhr. Varin en de organisaties die de testen ontwikkelden, toepasten en analyseerden.

Lance heeft heel duidelijk gemaakt dat hij geen prestatiebevorderende middelen gebruikt of ooit gebruikt heeft. De ongegronde en kwaadwillige dopingaantijgingen tegen Lance worden door geen enkel feit ondersteund. Hij is meer getest dan eender welke professionele sportman ter wereld en heeft nooit een dopingtest geweigerd.

Jammer genoeg lijkt SCA de regels te wijzigen als het tijd wordt om haar verplichting na te komen. Op de website van SCA staat: 'Het concept achter de prestatiedekking is eenvoudig: bied een professionele sportman een bonus in contant geld voor een uitstekende prestatie. Als de sportman het opgegeven cijfer behaalt, betaalt SCA de bonus volledig en onmiddellijk uit.' We hebben ons 'cijfer' behaald en de bonus zou onmiddellijk moeten worden uitbetaald -zoals geadverteerd staat.

Source: Capital Sports and Entertainment

Mark Higgins, Capital Sports and Entertainment, mobiel, +1-512-560-6233; of Jim Olson van Waggener Edstrom Strategic Communications, +1-425-638-7453, of mobiel, +1-310-422-5200, voor Capital Sports and Entertainment

27 sep 04 08:53