Gemeente Hellevoetsluis


Frans Westerbeek ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Zaterdag 25 september jl. ontving de heer Frans Westerbeek uit handen van burgemeester Corstiaan Kleijwegt een Koninklijke Onderscheiding. Voor zijn vele activiteiten voor de Hellevoetse gemeenschap werd de heer Westerbeek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Westerbeek is al lange tijd voorzitter van de raad van bestuur van de Stichting de Samenwerking en vanuit die functie directeur van o.a. woonzorgcentra. Onder zijn leiding is het woonzorgcentrum Voornesteijn I ontwikkeld en uitgegroeid tot een voorziening van hoog niveau. Een en ander heeft er onder andere in geresulteerd dat onder zijn bezielende leiding een tweede complex, te weten Voornesteijn II is gerealiseerd.
Hij was oprichter van het Service Bureau voor Ouderen, een voorziening voor ouderen (waaronder maaltijdvoorziening aan huis) die in Hellevoetsluis niet meer weg te denken is. Vele nog zelfstandig wonende ouderen maken dagelijks gebruik van de maaltijdvoorziening of van de vervoersvoorziening die door het SBO geboden wordt. Verder is Frans Westerbeek op vele terreinen actief geweest en is nog steeds actief. Hij is bestuurslid geweest van de Hellevoetse Omroep Stichting. Hij is al jarenlang actief lid van de Partij van de Arbeid in Hellevoetsluis en heeft ook een aantal jaren (4) namens deze partij deel uitgemaakt van de Hellevoetse gemeenteraad. De invloed die hij op de Hellevoetse gemeenschap heeft en heeft gehad is absoluut bijzonder te noemen. De door hem gestichte woonzorgcomplexen en de daarbij ontwikkelde voorzieningen zijn een geïntegreerd onderdeel van onze samenleving geworden.