---

Nieuwsberichten
---

Foto: De vlucht van Rotterdam naar Eindhoven en vice versa vormde een van de hoogtepunten (Hennie Keeris)

Judoclinic op Eindhoven doorslaand succes

27-9-2004 10:08:00

De clinic door defensiejudokas voor patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis, ouders, begeleiders en belangstellenden zaterdag (25 september)op de vliegbasis Eindhoven is een doorslaand succes geworden. Olympische bronzen medaillewinnaar kapitein Mark Huizinga, eerste luitenant Daniëlle Vriezema, luitenant ter zee 3 Dennis Meijer en wachtmeester Alexander Moonen hebben de veelal ernstig zieke kinderen een onvergetelijke dag bezorgd.

Die begon al met de vlucht vanaf Rotterdam naar Eindhoven. Daar werden ze de patiëntjes met hun begeleiders muzikaal onthaald door de Drumfanfare van de KLu en samen met het vliegen kon hun dag op dat moment al niet meer stuk! Enthousiast lieten ze zich inwijden in de geheimen van het judo. Daarnaast was er ruimte voor gesprekjes met de judoka's en het "scoren" van handtekeningen op sportshirts en allerlei andere attributen. De opbrengst die voortvloeide uit entreegelden van belangstellenden en de verkoop van allerlei aandenkens komt ten goede aan de kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis.

De dag was georganiseerd door '"Wings for Life", het team van het Hoofdkwartier Koninklijke Luchtmacht dat deelneemt aan de RoPaRun, de langste non-stop estafetteloop van Rotterdam naar Parijs, met als doel het inzamelen van geld voor de behandeling van kankerpatiënten. De matten waren beschikbaar gesteld door de Judobond Nederland. Foto's: Hennie Keeris

Foto: Mark Huizinga gaat over de kop tijdens de judoclinic (Hennie Keeris)