Circuit Park Zandvoort


- St. Zandvoort Promotie

= recent gewijzigd

Rob Slotemaker memorial

Rob Slotemaker memorial 22 July 2004 - Op 25 en 26 september van dit jaar wordt op Circuit Park Zandvoort de Rob Slotemaker Memorial georganiseerd. In september is het 25 jaar geleden dat de bij zijn leven al legendarische Rob Slotemaker op de Zandvoortse racepiste om het leven kwam. De Rob Slotemaker Memorial wordt georganiseerd door de Zandvoort Historic Racing Organisation (ZHRO) en Circuit Park Zandvoort ter nagedachtenis aan Rob Slotemaker en in het kader van het 700-jarig bestaan van Zandvoort.

Naast een gevarieerd programma van races en spectaculaire demonstraties op de baan omvat het evenement een overzichtstentoonstelling met de autos en verdere memorabilia die een rol hebben gespeeld in Slotemakers leven en autosportcarrière. Verder is er een fraaie tentoonstelling van historische Formule 1 bolides.

Het batig saldo van het evenement komt ten goede aan de Nierstichting om een speciale, voor vakantie vierende nierpatiënten, aangepaste caravan aan te kunnen schaffen.

Zaterdag 25 september staat in het teken van de trainingen. Voor de liefhebbers de mogelijkheid bij uitstek om de fraaie, vaak exclusieve raceautos van nabij te bekijken met uitleg over de historie en techniek.

Zondag 26 september is de echte racedag van het evenement, met een boeiend programma en vele interessante historische raceklassen op de baan zoals: het NK Historische Toerwagens en GTs, de Triumph & GTM Hankook Masters, MG Team, Jaguar Enthusiasts Club, Historische Monopostos, diverse demonstraties, tentoonstelling en parade Historische F1s, slipdemonstraties, demoritten met gasten en de finish van de LIZA-rally.

Rob Slotemaker was een begenadigd coureur en rallyrijder pur sang, maar ook een antislip expert en a real character, zoals de Britten zeggen. Zijn naam en zijn antislipschool in Zandvoort werden een begrip door zijn rijtests op televisie en zijn onnavolgbare pirouettes in de film Le Mans. Tevens heeft hij, als stimulator van jong racetalent, aan de wieg gestaan van de autosportcarrière van s werelds bekendste Zandvoorter, Jan Lammers.

Kaarten zijn tijdens het weekeinde van 25 en 26 september te verkrijgen aan de kassas van Circuit Park Zandvoort. Een dagkaart kost EUR 12, een tweedaags toegangsbewijs kost EUR 22. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene hebben gratis toegang. Het programma speelt zich op beide dagen af tussen 10.00 en 18.00 uur.

Rob Slotemaker memorial

1 Augustus: DoDare Festival

VIP arrangementen MMF3

Autovisie Drift Challenge start 28 juli

Zondag 11 juli: testdag voor licentiehouders

© Copyright 2004, Circuit Park Zandvoort