Gemeente Leusden

Sportgala in het teken van Olympische Spelen
Zaterdag 25 september worden tijdens het 6e Leusdense Sportgala in De Korf de sportman, sportvrouw, sportploeg en sportvrijwilliger van het jaar gekozen. Net als andere jaren wordt de verkiezing opgeluisterd door demonstraties, waarvoor ook enkele Olympische sporters benaderd zijn.

Tijdens het Sportgala worden niet alleen de sportman, sportvrouw, sportploeg en sportvrijwilliger van het jaar gekozen. Wethouder Piet Keizer huldigt de Leusdense kampioenen en reikt ook een aanmoedigingsprijs uit aan een veelbelovend jeugdtalent. Sportclubs, maar ook individuele inwoners van Leusden hebben de afgelopen maanden een aantal kandidaten aangemeld voor de sportverkiezingen. Voor elke categorie, met uitzondering van de sportvrijwilliger, nomineert het Comité Sportgala Leusden drie kandidaten. Ook het Leusdense publiek kan een stem uitbrengen op één van de genomineerden. Hiervoor worden de genomineerden in de maand september geportretteerd in de Leusden Krant.
Bij de sportvrijwilliger is dit jaar voor een andere opzet gekozen. Elk van de leden van het comité Sportgale beoordeelt de aangemelde kandidaten individueel. De som van die beoordelingen levert de sportvrijwilliger van het jaar op.

Het Sportgale staat dit jaar in het teken van de Olympische Spelen. Het comité heeft enkele Olympische sporters gevraagd om demonstraties te verzorgen. Zodra er definitieve toezeggingen zijn, worden hun namen bekend gemaakt.
Verder geven een aantal leden van Impala een demonstratie synchroonspringen op de trampoline.

Een grote groep dansers van Silvana's Fitness Center opent het gala met een wervelend dansoptreden. Diezelfde groep sluit de avond in stijl af.
Voor het eerst is dit jaar voor een duo-presentatie van het sportgala gekozen. Naast Heinze Bakker zal ook de in Leusden opgegroeide Studio Sport-presentatrice Dione de Graaf hierin haar aandeel leveren. Terug naar boven

---

16-08-04
Wethouder De Kruijf presenteert programma project Mondiale Voetafdruk

Op dinsdagmiddag 24 augustus presenteert wethouder De Kruijf het programma van het project Mondiale Voetafdruk. Hij doet dit door om 16.00 uur op het bordes van het gemeentehuis de Stichting Leusden Wereldwijd en de daarmee verbonden organisaties, het programma te overhandigen van de activiteiten die in september worden gehouden.

In de maand september worden verschillende activiteiten gehouden om Leusdenaren bekend te maken met de Mondiale Voetafdruk en bewust te maken van hun persoonlijke 'voetafdruk'. De Mondiale Voetafdruk is een maat voor het energie- en ruimtegebruik dat iemand nodig heeft voor zijn of haar leefstijl. Alles wat iemand gebruikt kan worden omgerekend naar de hoeveelheid ruimte die daarvoor nodig is. Dat kan vergeleken worden met de beschikbare ruimte van een 'gemiddelde aardebewoner'. Die is zo groot als drie voetbalvelden (1,7 hectare, eerlijk Aarde-aandeel).

Bij de presentatie van het project zijn leden van de deelnemende organisaties aanwezig om het programma toe te lichten. Vervolgens delen zij programmaboekjes uit aan het winkelend publiek in de Hamershof.
Terug naar boven

---

19-08-04
'De Schoolsteeg' organiseert najaarscursussen

Het Centrum voor Natuur en Milieu 'de Schoolsteeg' organiseert binnenkort twee najaarscursussen. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer herfstverschijnselen, paddestoelen, vruchten en zaden, diersporen, vogels (o.a. trekvogels) en spinnen. De lessen vinden gedeeltelijk binnen en gedeeltelijk buiten plaats. Het docententeam bestaat uit ervaren natuurgidsen van IVN.

Om deel te nemen is voorkennis niet noodzakelijk, belangstelling voor de natuur wel. Door de grootte van de beschikbare ruimte is het aantal deelnemers beperkt. De cursusdata van de ene cursus zijn dinsdagavond 5 en 26 oktober en 2 november en van de tweede vrijdagochtend 1 en 29 oktober en 5 november. Er zijn gezamenlijke buitenexcursies op zaterdagochtend 9 oktober en 6 november.
De lessen vinden plaats in CNM 'de Schoolsteeg', Hamersveldseweg 107, 3833 GM Leusden. De ochtendlessen vinden plaats tussen 9.00 en 11.30 uur en de avondlessen tussen 19.30 en 22.00 uur. De kosten bedragen EUR 20,- inclusief koffie, thee en een reader, te voldoen op de eerste cursusochtend.
Wanneer u meer informatie wilt of uzelf wilt aanmelden, bel dan voor 22 september 2004 met "De Schoolsteeg" tel. 4961732, of stuur een e-mail naar schoolsteeg@leusden.nl. Ook kunt u bellen met Joop Venings, tel.: 033 494 82 42, e-mail: j.venings@planet.nl Terug naar boven

---

23-08-04
Sportlieden van het jaar genomineerd

Op zaterdag 25 september vindt in De Korf het zesde Leusdense sportgala plaats. Dan wordt bekend wie de sportman, sportvrouw, het sportteam en de sportvrijwilliger van het jaar zijn. Het organiserende Comité Sportgala heeft de nominaties bekendgemaakt.

Voor Sportman van het jaar zijn genomineerd tennisser Steven Korteling, die dit seizoen veel progressie heeft geboekt en onlangs Nederlands kampioen werd, zwemmer Bastiaan Tamminga, die met nationale titels op de 50 rug en de 50 vlinder zich geplaatst heeft voor het WK en EK 2004, en schaatser Carl Verheijen, die een sterk seizoen op het WK afstanden in Seoul bekroonde met goud op de 10 en zilver op de 5 kilometer.
De strijd om Sportvrouw van het jaar gaat tussen karateka Samantha van Diest, die onder meer twee nationale titels behaalde op het NK WADO kumite, schaatster Andrea Nuyt, die na een tweede plaats op het NK haar carriere afsloot met een 12e plek op het WK Sprint in Nagano, en atlete Nienke van IJken, die Nederlands kampioen hoogspringen werd bij de A-junioren.
Voor de Sportploeg van het jaar kan dit jaar gekozen worden uit het heren handbalteam van LHV, dat in de zaal met de derde promotie in vier jaar tijd doorstootte naar de regioklasse, de hockeydames van Leusden, die met een ongeslagen kampioenschap naar de eerste klas promoveerden, en de voetballers van Roda A1, die in de landelijke tweede divisie opnieuw sterk presteerden en in de districtsbeker tot de halve finale reikten, waar zij door de betaalde jeugd van FC Haarlem uitgeschakeld werden.
Bij de Sportvrijwilliger is dit jaar voor een andere opzet gekozen. De via gestandaardiseerde formulieren aangemelde kandidaten worden door de acht leden van het Sportgala-comité individueel beoordeeld, waarbij de totaalscore de sportvrijwilliger van het jaar aangeeft.

De uitslag van de verkiezingen wordt bekend gemaakt tijdens het zesde Leusdense Sportgala, dat zaterdag 25 september in De Korf wordt gehouden. Naast een vakjury van drie personen kunnen ook de inwoners van Leusden hun stem uitbrengen met een stembiljet, dat in september tegelijk met de portretten van de genomineerden in de Leusder Krant wordt afgedrukt.
Op het gala huldigt de gemeente ook de Leusdense kampioenen en reikt ze een aanmoedigingsprijs uit aan een veelbelovend jeugdig talent. Terug naar boven

---

26-08-04
Wegwerkzaamheden A28

Vanaf vrijdag 10 september 21.00 uur t/m maandag 13 september 06.00 uur wordt de A28 (Utrecht-Zwolle) wegens werkzaamheden afgesloten ter hoogte van afslag Maarn (5) richting Amersfoort/Leusden. Ter plekke worden omleidingroutes met borden aangegeven.

Doorgaand verkeer vanaf Utrecht richting Amersfoort wordt omgeleid via de A27 en de A1. Overig verkeer op de A28 vanuit Utrecht richting Amersfoort wordt ter hoogte van afslag Maarn omgeleid door de gemeente Amersfoort via de Leusderweg - Arnhemseweg - Stadsring - Hogeweg.

Het verkeer vanaf de Arnhemseweg (Woudenberg en Amersfoort) richting Knooppunt Hoevelaken wordt omgeleid door de gemeente Leusden via Maanweg - Groene Zoom - Plesmanstraat - Horsterweg - Hessenweg - Hogeweg - aansluiting Knooppunt Hoevelaken A1.

Ook het verkeer vanaf de Groene zoom / Randweg in Leusden richting Knooppunt Hoevelaken wordt omgeleid via de Plesmanstraat - Horsterweg
- Hessenweg - Hogeweg - aansluiting Knooppunt Hoevelaken A1.