Gemeente Lisse

07-09-2004 Helivluchten harddraverij

detail: Helivluchten harddraverij Op zaterdag 25 september 2004 organiseert de Harddraverijvereniging net als vorig jaar helikoptervluchten boven Lisse.

Omdat er vorig jaar bij de gemeente klachten en vragen zijn binnengekomen 'of dit wel mag', informeren wij u hier op voorhand over.

De helikopter landt en stijgt op het oostelijke parkeerterrein van de Bloemententoonstelling Keukenhof. De kans bestaat dat daarbij de geluidsnormen van De Keukenhof overschreden worden. Dit mag, op basis van de milieuvergunning, slechts een beperkt aantal malen per jaar. De Keukenhof dient dit vooraf aan de gemeente te melden. Op 19 juli 2004 is die melding gedaan. De gemeente Lisse heeft toestemming gegeven om tussen 11.00 uur en 17.00 uur met één helikopter, type Hughes 300, meerdere starts en landingen te maken vanaf het parkeerterrein tussen de Westelijke Randweg en De Keukenhof. Om de overlast te beperken zijn de in- en uitvliegsectoren zo gekozen dat er ten behoeve van het landen en stijgen niet over woningen gevlogen wordt.