Ingezonden persbericht


UITNODIGING voor de DAG TEGEN GEWELD TE ZWAAGWESTEINDE

Beste mensen,

Zaterdagmiddag 25 september 2004 organiseren wij weer de Dag tegen Geweld. Dit jaar zal dat plaatsvinden in Zwaagwesteinde. Dit leek ons een geschikte locatie aangezien dit ook de woonplaats is van Marianne Vaatstra die zoals u weet in 1999 werd vermoord.

Wij willen deze dag een monumentje voor Marianne onthullen en alle slachtoffers van zinloos geweld op een passende manier herdenken. Ook het lint met de namen van slachtoffers van geweld zullen wij met ons meedragen.

De middag zal worden omlijst met zang, voordracht en muziek.

U bent vanaf 13.30 uur hartelijk welkom in een van de zalen van Café Old Dutch zalen partycentrum, Noorderstationstraat 52-54 te Zwaagwesteinde.

Bijgesloten vindt u een routebeschrijving.

Er is plaats om elkaar te ontmoeten/informeel samen te zijn. Dan volgt een formeel gedeelte, waarna we in een stille tocht naar de plaats van het monument gaan. Na de onthulling van het monument zullen er diverse activiteiten plaatsvinden. Hierbij is ook gelegenheid om voor al onze slachtoffers van zinloos geweld een roos neer te leggen. Daarna zullen wij weer richting café Old Dutch gaan. Hier kan men nog een broodje met soep eten.

Het is de bedoeling om deze dag om 17.00 uur te beëindigen.

We hopen u allen te ontmoeten.

Met vriendelijke groet, Lena Kerstholt (secr. VVRS)

Routebeschrijving naar Old Dutch Zalencentrum te Zwaagwesteinde

Noorderstationsstraat 52

9271 CL Zwaagwesteinde
Tel. 0511 442638

à Met de auto:

Zwaagwesteinde ligt tussen Groningen en Leeuwarden, onder Dokkum.

*Vanuit Groningen volgt u de N355 richting Zuidhorn. U blijft nu richting Leeuwarden volgen tot voorbij Buitenpost. Bij Twijzel gaat u rechtsaf richting Twijzelerheide en Zwaagwesteinde. U rijdt door Twijzelerheide en vervolgt op de Tolweg. U slaat rechtsaf richting Zwaagwesteinde. Na de spoorwegovergang bent u aangekomen bij Old Dutch Zalencentrum

*Vanuit Leeuwarden neemt u N355 (Groningerstraatweg) richting Groningen. U volgt deze weg tot voorbij Hurdegaryp. Op de kruising (Quatrebras) slaat u linksaf richting Dokkum (de N356) (De Woudweg) en volgt deze weg ongeveer 1 km.

>>>>

*Vanuit Zwolle neemt u de A28 tot Meppel en dan de A32 naar Leeuwarden/ Heerenveen. Bij Heerenveen de A7 naar Drachten. Bij Drachten de afslag (N31) naar Leeuwarden nemen. Dan na ongeveer 5 km. rechtsaf (de N356) naar Burgum. Na de kruising (=Quatrebras) met de N355 (Rijksstraatweg naar Noard Burgum)

de eerste weg rechts (de De Zwette) op. Deze weg gaat over in de Kuikhorneweg.

Linksaf (naar Zwaagwesteinde) de Zuiderstationsstraat op. Na de spoorwegovergang bent u bij Old Dutch Zalencentrum.

Bij het zalen centrum kan worden geparkeerd.

à Met openbaar vervoer:

U vindt Old Dutch Zalencentrum op 25 m. loopafstand van NS Station Zwaagwesteinde.