Gemeente Dordrecht


---

Regionale kampioenschappen Brandweer 2004

Vincent Brinkhof
Op zaterdag 25 september 2004 vinden de Regionale Kampioenschappen Brandweer plaats in Hendrik-Ido-Ambacht. Brandweerkorps Hendrik-Ido-Ambacht organiseert met ondersteuning van de Regionale Brandweer Zuid-Holland Zuid de 26e editie van het Regionaal Kampioenschap Brand en het 6e Regionaal Kampioenschap Waarschuwings- en Verkenningsdienst (WVD).

Negen korpsen strijden die dag om de eer van Regionaal Kampioen Zuid-Holland Zuid Brand en Regionaal Kampioen WVD 2004. De titelverdedigers zijn voor Brand het korps Maasdam Puttershoek en voor WVD het korps Binnenmaas. Behalen deze kampioenen van de jaren 2002 en
2003 een hattrick door voor het derde opeenvolgende jaar te winnen? Dan kunnen zij de wisselbeker voorgoed een ereplaatsje in hun prijzenkast geven.

De organisatie heeft zich ingespannen om twee uitdagende wedstrijdscénario's neer te zetten. De deelnemende ploegen moeten eventuele slachtoffers redden en gevaarlijke situaties stabiliseren. Veiligheid van brandweermensen, slachtoffers, omstanders en medewerkers van de andere diensten zijn punten van aandacht voor de beoordeling. Een vakkundige jury observeert dan ook de inzet van de ploegen. Brandweerwedstrijden zijn een instrument om de geoefendheid, saamhorigheid en motivatie van (vrijwillig)brandweerpersoneel op een voortdurend hoog niveau te houden, waarbij spelvreugde en sportiviteit twee onmisbare schakels zijn.

De organisatie nodigt u dan ook hartelijk uit om de deelnemende ploegen te komen aanmoedigen. De toegang is gratis en vertrekkend van de kazerne Hendrik-Ido-Ambacht leiden wij u naar de wedstrijdlocatie.

Beide Kampioenschappen starten vanuit de Brandweerkazerne van Hendrik-Ido-Ambacht, Krommeweg 1 te Hendrik-Ido-Ambacht. De wedstrijden beginnen om9.00uur.

Burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht, de heer H.H. Jonker zal om 16.30 uur de prijzen aan de winnaars uitreiken in de brandweerkazerne van Hendrik-Ido-Ambacht.

De deelnemende korpsen Brand:

* Oud Alblas

* Maasdam Puttershoek Regionaal Kampioen Brand 2002 en
2003

* Suiker Unie Puttershoek

* Strijen

* Schoonrewoerd

* Nieuw Lekkerland

* Lexmond/Boeicop

* Molenaarsgraaf/Brandwijk

* Gorinchem

De deelnemende korpsen WVD:

* Liesveld

* Graafstroom

* Zwijndrecht

* Giessenlanden

* Binnenmaas Regionaal Kampioen WVD 2002 en 2003

* Zederik

* Strijen

* Nieuw-Lekkerland

* Sliedrecht