Nederlandse Hartstichting

Voor de pers
Wandel mee met Hartstocht Comparitie
Archief

Wandel mee met Hartstocht

16-9-2004

Wandelingen voor elk wat wils: van recreatief en supersportief

Den Haag, 14 september 2004 - Iedereen kan op 25 en 26 september meedoen aan Hartstocht, het wandelevenement van de Hartstichting. Er is keuze uit meer dan 250 wandelingen door het hele land: van recreatief tot supersportief. De Hartstichting organiseert dit evenement, omdat wandelen leuk, gezellig en bovenal gezond is voor het hart. Op www.hartstichting.nl staat een volledig overzicht van alle wandelmogelijkheden.

De Hartstichting koos voor wandelen, omdat dit een gemakkelijke en laagdrempelige manier van bewegen is. Door beweging te stimuleren wil de Hartstichting de strijd tegen overgewicht aangaan. De Nederlandse Norm voor Bewegen is een half uur per dag voor volwassenen. Veel mensen halen dit niet. Maar bewegen, zeker wandelen, is heel gemakkelijk in te passen in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld door met de hond een extra ommetje te maken, een paar haltes eerder uit de bus te stappen en naar huis te lopen of te voet boodschappen te doen.

Hartstocht wordt georganiseerd in samenwerking met onder meer Stichting Start to Run/Powerwalking, Nordic Walking Nederland, VVV's, EFAA, KNBLO, KNAU, NISB, NS, LAW Wandelplatform, Vereniging Natuurmonumenten, On Track en vele lokale organisatoren.

Wereld Hartdag
De Harstichting organiseert Hartstocht in het kader van Wereld Hartdag op 26 september. Deze internationale dag is een initiatief van de Wereld Hartfederatie om wereldwijd aandacht te vragen voor het belang van een gezonde leefstijl ter voorkoming van hart- en vaatziekten. NOOT VOOR DE REDACTIE (