Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schiedam, 16 september 2004

Opbrengst naar Thuis Op Straat

Woonplus Herberg geeft Brandersfeesten extra impuls

Woonplus Schiedam geeft de Brandersfeesten dit jaar een extra impuls door het inrichten van de Woonplus Herberg aan het Broersveld 101-103. Als maatschappelijk betrokken vastgoedonderneming ondersteunt Woonplus evenementen die de binnenstad van Schiedam een stimulans geven. Vanwege het vijfjarig bestaan is er dit jaar voor gekozen om dit bij de Brandersfeesten, behalve als sponsor, ook te doen door een onderdeel te zijn van het programma. Hiertoe is een leegstaand pand aan het Broersveld (voorheen De Joker) tijdelijk ingericht als Woonplus Herberg. Op zaterdag 25 en zondag 26 september kunnen bezoekers van de Brandersfeesten tussen 12.00 en 17.00 uur in een sfeervolle ambiance genieten van een drankje, vrolijke muziek, toneel en diverse activiteiten voor jong en oud. Daarbij is aansluiting gezocht met de twee thema's van de Brandersfeesten. Zo staan op zaterdag 'Oude Ambachten' centraal terwijl het programma op zondag in het teken zal staan van 'Multicultureel'.

Verkoop voor goede doel

In de Woonplus Herberg worden tevens artikelen verkocht voor het goede doel. Het verkoopassortiment bestaat onder meer uit Woonplus wijn, oud-Hollandsch snoep en 'Spikkelaes' varken, het speciale koekje dat Bakkerij Van der Krogt ter gelegenheid van de Brandersfeesten heeft gemaakt. Als goede doel is gekozen voor Thuis Op Straat, een organisatie die jeugd en jongeren op straat bezighoudt door na schooltijd met bakfiets en speelattributen de wijk in te trekken.

Verder worden in de herberg de nieuwbouwprojecten van Woonplus gepresenteerd. Wilt u informatie over een project bij u in de buurt of heeft u interesse in een nieuwe woning, dan bent u dit weekend in de Woonplus Herberg aan het juiste adres! Vermeldenswaard is ook dat het personeel van de herberg op beide dagen vrijwel volledig bestaat uit Woonplus medewerkers.

Binnenstad

Behalve via de Brandersfeesten tracht Woonplus de binnenstad ook te vitaliseren door actief te participeren in de Stichting Winkelontwikkeling Binnenstad Schiedam (SWBS). Eén van de doelstellingen van de stichting is om op het Broersveld 'de loop erin' te krijgen, oftewel zoveel mogelijk bezoekers naar het Broersveld. Met dit unieke initiatief hoopt Woonplus hieraan een bijdrage te leveren.

---- --