1e persbericht van zaterdag 25 september 2004

Eindhoven 25-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Ongeval tijdens joyriden

Een 16-jarig meisje uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 1.00 uur aangehouden nadat ze een aanrijding had veroorzaakt met een auto. Ze was samen met een even oude Eindhovense vriendin een stukje gaan rijden in de auto van haar zus, zonder dat deze het wist. Toen ze op de Tongelresestraat een motoragent zag rijden, raakte de bestuurster in paniek en ging er met de auto vandoor. Omdat ze de auto niet onder controle kon houden, botste ze op de kruising Tongelresestraat/t Hofke eerst tegen de stoeprand waarna de wagen op de zijkant terecht kwam. De agent, die erachteraan was gegaan, ging door een schrikreactie met zijn motor onderuit. De bestuurster had na de botsing pijn aan haar armen en nek. Haar vriendin werd door de klap uit de wagen geslingerd en kwam eronder terecht. Ze is met nog onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. De agent liep geen letsel op. Tegen de bestuurster is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aangehouden na greep in kassa

Een 26-jarige Eindhovenaar is zaterdagochtend rond 2.45 uur aangehouden in een café aan het Stratumseind. Hij zou een greep in de kassa van de zaak hebben gedaan. Iemand had dat gezien en de portier gewaarschuwd. Die heeft weer de politie op de hoogte gebracht, waarna de verdachte in de zaak werd aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad gepakt

Een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagochtend rond 6.45 uur aangehouden op het 18 Septemberplein. Een agent-in-burger zag dat de man probeerde om met een steen een kabelslot van een fiets kapot te slaan. De man is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Waalre: Rijbewijs kwijt

Een 29-jarige man uit Eindhoven heeft zaterdagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Rond 3.00 uur reed de man in een auto slingerend over de Eindhovenseweg. Agenten die dat zagen, probeerden de man te laten stoppen. Hij reed echter door, waarna hij even verderop wel stopte. De man is meegenomen naar het bureau, waar hij niet wilde meewerken aan de test. Er is ook proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Reusel: Portemonnees met geld weg

Bij een inbraak in een huis aan de Turnhoutseweg is een aantal portemonnees met in totaal ongeveer 600 euro weggehaald. Dat gebeurde zaterdagochtend tussen 1.45 en 2.30 uur. Het slot van de achterdeur is geforceerd.

Liessel: Aangehouden met namaakpistool en inbrekerstuig

Een man van 27 jaar uit Kaatsheuvel en een 47-jarige Tilburger zijn zaterdagochtend rond 2.30 uur aangehouden op de Hazeldonkseweg. Ze waren daar door nog onbekende oorzaak met hun auto in een sloot terecht gekomen en vroegen een passant hen eruit te trekken. Omdat deze het niet vertrouwde, belde hij de politie. Agenten zagen vervolgens in de wagen een namaakpistool, een aantal honkbalknuppels, inbrekersgereedschappen en een weedstruik liggen. De twee mannen zijn aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De goederen zijn in beslag genomen.

Someren: Dronken vrouw opgepakt

Een 41-jarige vrouw uit Weert is zaterdagochtend rond 4.45 uur aangehouden op de snelweg A67 ter hoogte van Someren. Agenten zagen haar slingerend op de snelweg richting Venlo rijden, waarna de vrouw tot stoppen werd gedwongen. Ze bleek bij een ademanlyse op het politiebureau een alcoholpromillage van ruim 1,50 te hebben, waarna haar rijbewijs is ingevorderd. Tegen de vrouw is ook proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Alcoholcontroles

Bij alcoholcontroles in de omgeving van Asten heeft een 24-jarige vrouw uit Maasbree haar rijbewijs moeten inleveren. Ze werd rond 4.00 uur op de Hoofdstraat in Liessel aangehouden en gecontroleerd. Op het bureau blies ze vervolgens een alcoholpromillage van bijna 1,40, waarna het rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg ze een proces-verbaal. In totaal werden in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 bestuurders gecontroleerd. Naast de vrouw kreeg één bestuurder een boete van 190 euro omdat hij teveel had gedronken. Tegen een derde automobilist werd daarom proces-verbaal opgemaakt.