Politie Groningen

Persberichten zaterdag 25 september 2004

provincie Groningen 25-09-2004 -

Groningen: man aangehouden voor vernieling
De politie hield vrijdagnacht op de Euvelgunnerweg een 31-jarige man uit Groningen aan voor vernieling van een ruit van een bedrijfspand. De man was onder invloed van alcohol en gooide na een conflict met een taxichauffeur met een ijzeren staaf een ruit in. Hij is opgepakt en eerst ter ontnuchtering ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: grote alcoholcontrole
Op diverse plaatsen in de stad, onder andere Emingaheerd, Noorderhaven en Aweg, werd vrijdagavond en nacht een alcoholcontrole gehouden. Van de 707 gecontroleerde bestuurders bleken er 11 boven de limiet van 0.5 promille te scoren. Een 31-jarige bromfietser uit Groningen blies op de Astraat 1.55 promille. Een 38-jarige automobilist uit Onnen op de Noorderhaven 1.0 promille. Een 31-jarige bromfietser uit Groningen op de Aweg 1.2 promille.Op de Bedumerweg blies een 35-jarige automobilist uit Groningen een promillage van 1.05. Op de Hereweg reed een 37-jarige man uit Groningen in zijn bedrijfswagen en hij scoorde een promillage van 1.45. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod.

Groningen: insluiper in schouwburg
Personeel van de schouwburg aan de Turfsingel betrapte vrijdagavond een 27-jarige man zonder vaste verblijfplaats op insluiping in het gebouw. De man wordt ervan verdacht enkele goederen uit de kleedkamers te hebben weggenomen. Op het bureau verklaarde de man een mobiele telefoon en pasjes te hebben verstopt. Dit bleek inderdaad het geval waardoor een gedupeerde artiest zijn spullen terug kon krijgen. De verdachte zit vast voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: fietsdief
Door het cameratoezicht werd vrijdagnacht gezien dat een 34-jarige man uit Groningen in de Poelestraat een slot van een fiets aan het forceren was. De man werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij was in bezit van meerdere inbrekersgereedschappen. De fiets gaat terug naar de eigenaresse en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Friesestraatweg (80 km) werd vrijdagochtend een
radarsnelheidcontrole gehouden. Van de 1226 passerende voertuigen reden er 4 sneller dan de limiet. Hoogst gemeten snelheid 100 km per uur.

Groningen: aanrijding fietser met automobilist
Op de kruising van de Bedumerweg met de Asingastraat verleende vrijdagmiddag een 26-jarige automobilist uit Groningen geen voorrang aan een 46-jarige fietser uit Groningen. Een aanrijding was het gevolg waarbij de fietser op het wegdek terechtkwam. De man is met lichte verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Groningen: aangehouden voor heling
Een 33-jarige man uit Groningen werd vrijdagnacht in de Oude Boteringestraat aangehouden op verdenking van het helen van een fiets. De man verklaarde op het bureau de fiets voor een gering bedrag gekocht te hebben op straat. De eigenaresse had aangifte van diefstal gedaan via internet. Zij krijgt haar gestolen rijwiel weer terug. Tegen de aangehouden verdachte bleken nog twee vonnissen open te staan met een totaal van 25 dagen. Hij wordt overgedragen aan justitie.

Rijden onder invloed
Op het Marktplein in Winschoten werd vrijdagnacht een 41-jarige automobilist uit die plaats gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.35. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Een 54-jarige automobilist uit Nieuw-Buinen werd vrijdagnacht op de Cereskade in Stadskanaal gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.0 en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. In Marum werd op de Parallelweg vrijdagnacht een 24-jarige automobilist uit Drachten aan de kant gezet. Hij blies 1.1 promille en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Hoogezand: automobilist ramt lantaarnpaal
Een 26-jarige automobilist uit Hoogezand ramde door nog onbekende oorzaak vrijdagnacht een lantaarnpaal op de Kerkstraat in Hoogezand. De auto raakte totaal vernield. De lantaarnpaal was van zijn plek gerukt en lag zon 20 meter verderop. De bestuurder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ook een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs is ingevorderd en een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Siddeburen: lastige dronken man
Op de Oudeweg in Siddeburen pakte de politie vrijdagnacht een 22-jarige man uit Overschild op voor openbare dronkenschap en nachtrumoer. De man maakte een hoop kabaal en trapte tegen een deur aan. Hij was recalcitrant bij zijn aanhouding en is ter ontnuchtering ingesloten.

Westerlee: snelle automobilist
Een 27-jarige automobilist uit Assen moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren voor forse verkeersovertredingen op de Hoofdweg in Westerlee. De man reed binnen de bebouwde kom met een snelheid van 106 km per uur. Buiten de bebouwde kom waar een snelheidslimiet van 60 km bestaat reed hij 120 km per uur. De man kon uiteindelijk bij Meeden staande worden gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles
Op de Hoofdstraat in Scharmer werd vrijdagmiddag een
radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 480 voertuigen reden er 75 sneller dan de limiet van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 79 km per uur. Sellingen, Sellingerstraat, limiet 60 km per uur, controle vrijdagochtend, 240 gecontroleerd, 10 overtredingen, hoogste overtreder 80 km per uur. Harkstede, Hoofdweg, limiet 50 km per uur, controle vrijdagochtend, 410 gecontroleerd, 48 overtredingen, hoogste snelheid 93 km per uur. Zevenhuizen, Kokswijk, limiet 50 km, controle vrijdagmiddag, 263 gecontroleerd, 56 overtredingen. Ten Boer, N360, limiet 80 km, vrijdagmiddag, 2780 gecontroleerd, 10 overtredingen, hoogste snelheid 104 km per uur. Adorp, N361, limiet 50 km, controle vrijdagmiddag, 1350 controles, 145 overtredingen, hoogste snelheid 82 km per uur.

Delfzijl: vrouw (30) aangehouden voor vernieling
De politie hield vrijdagavond een 30-jarige vrouw uit Delfzijl aan op verdenking van vernieling van een intercom en een ruit van een flat aan de Kustweg in Delfzijl. Op aanwijzingen van de vrouw werd een mes, wat ten tijde van de vernielingen in haar bezit was, teruggevonden in de struiken. De vrouw werd eerst voor opgelopen verwondingen aan haar hand naar het ziekenhuis gebracht en daarna ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.