Politie Drenthe

zaterdag

Emmen 25-09-2004

Bus achter op auto gebotst
EMMEN Vrijdagmiddag omstreeks 14.15 uur is een 38-jarige man uit Emmen licht gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed met zijn auto over de Splitting en moest remmen bij de Willem Grolstraat voor een bestuurder die van rechts kwam. Achter hem reed een Arriva-bus, waarvan de chauffeur niet meer op tijd kon stoppen en achterop de auto botste. Ambulancepersoneel heeft de man ter plekke onderzocht. Zijn nekklachten bleken mee te vallen. (bps 04-184215)

Auto tegen boom
SPIER Vrijdagavond tegen 21.00 uur botste een 57-jarige man uit Heiligerlee met zijn auto op De Steegde tegen een boom. Toen hij Spier binnenreed ging hij in de bocht rechtdoor. Samen met zijn 54-jarige echtgenote is de man naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. De man met borstklachten; de vrouw met nek- en rugproblemen. De weg is enige tijd afgesloten geweest. (bps 04-184341)

Alcohol in het verkeer
ASSEN Vrijdagavond rond 20.30 reed een 23-jarige man uit Assen met zijn bromscooter over de Troelstralaan terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 440, precies 1 promille. (bps 04-184330) ROGAT Vrijdagnacht tegen 1.00 uur controleerden agenten een 52-jarige automobilist uit Assen op de A28. Hij scoorde bij de blaastest 485, 1,1 promille. (bps 04-184373)
RODEN Vrijdagnacht omstreeks 2.00 uur controleerde de politie op het Oosteinde een 20-jarige man uit Grootegast. Deze moest na de blaast zijn auto laten staan en zelfs zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 630, ongeveer 1,45 promille. (bps 04-184379) Van bestuurders van motorrijtuigen die meer dan 570 blazen, wat overeenkomt met meer dan 1,3 promille, wordt het rijbewijs ingevorderd.

Politie vangt bokken
BEILEN Vrijdagavond rond 19.00 uur kreeg de politie een melding dat er in Beilen bokken aan de wandel waren. Agenten ze lopen op de Grote Drift en wisten ze te vangen. Ze zijn weer terug bij de eigenaar. (bps 04-184317)

Drumstel uit auto gestolen
HOOGEVEEN Vrijdagavond of nacht is bij een inbraak in een auto aan het Nicolaas Beetsplein een compleet drumstel gestolen. De 22-jarige eigenaar merkte de diefstal s nachts rond 5.00 uur op en meldde dit bij de politie. (bps 04-184398)

Man aangehouden na vernieling
EMMEN Vrijdagnacht tegen 4.30 is een winkelruit vernield in de Noorderstraat. Een getuige had de dader zien weglopen en gaf het signalement door aan de politie. Na een zoekactie troffen agenten de verdachte, een 28-jarige man uit Oude Pekela, in de omgeving van de Meerstraat aan. Hij werd aangehouden en bekende dat hij, na een ruzie met zijn vriendin, de ruit uit kwaadheid had ingetrapt. Hij heeft een dagvaarding meegekregen en kan de rekening van de winkelier ook tegemoet zien. (bps 04-184392)

Politie druk met vechtpartijtjes
RODEN Vrijdagnacht is de politie in Roden meerdere keren te hulp geroepen bij vechtpartijtjes tussen enkele groepen jongeren die het met elkaar aan de stok hadden. Doordat agenten aanwezig bleven in het centrum, keerde de rust na een uurtje weer terug. Hier en daar zijn wat klappen gevallen, maar of er aangifte wordt gedaan is nog niet bekend.

Winkeldieven aangehouden
ASSEN Vrijdagavond zijn een 20-jarige man en een 41-jarige vrouw, beide uit Assen, betrapt bij diefstal in een winkel in de Weierspoort. Daarna waren ze er vandoor gegaan. Uit de omschrijving door het winkelpersoneel wisten de in het centrum aanwezige stadswachten vrij snel wie ze moesten hebben en gaven dit door aan het overige politiepersoneel. Agenten troffen de twee even later buiten het centrum, op de fiets naar huis, aan. Ze zijn aangehouden en bleken allerlei spullen bij zich te hebben, gestolen in diverse winkels in het centrum van Assen. Alle spullen zijn in beslag genomen en worden zaterdag weer teruggebracht naar de eigenaren. Tegen de twee winkeldieven wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps 04-184333)

Echt teveel gedronken
ASSEN Vrijdagnacht tegen 1.00 uur kreeg de politie een melding dat er een jongen bewusteloos op het Stationsplein zou liggen. Samen met de ambulance zijn agenten ter plekke geweest. Daar bleek het te gaan om een 18-jarige jongen uit Assen, die was wezen stappen. Hij had veel teveel gedronken en ook geblowd. Na onderzoek door ambulancepersoneel is hij door zijn vrienden naar huis gebracht. (04-184372)

Handen vol aan doorgedraaide man
EMMEN Vrijdagavond tegen 19.30 uur stond een man aan de Gagelheide te schreeuwen. Agenten probeerden hem aan te spreken, maar hij werd steeds wilder. Om te voorkomen dat de man, een 30-jarige Groninger, zichzelf iets zou aandoen is hij, met de grootste moeite, uiteindelijk onder controle gebracht en geboeid meegenomen naar het bureau. Daar werd hij na een poosje weer rustig en kon, nadat de dienstdoende arts hem had nagekeken, door vrienden worden afgehaald.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875. info@politie-drenthe.nl