Gemeente Ede

Nummer 197 / Ede, 22 september 2004

B. van den Brink uit Harskamp lid in Orde van Oranje-Nassau

Ben van den Brink uit Harskamp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester R.C. Robbertsen [ lees hier zijn toespraak ]van de gemeente Ede heeft hem op vrijdag 24 september de versierselen opgespeld die bij deze koninklijke onderscheiding behoren. De heer Van den Brink ontvangt de onderscheiding voor zijn verdiensten als vrijwillig brandweerman. Hij is sectiecommandant van de brandweer in Harskamp, maar door het bereiken van de 55-jarige leeftijd stopt hij daar op 1 oktober mee. De uitreiking van de onderscheiding vond plaats tijdens de afscheidsbijeenkomst en commando-overdracht in de brandweerkazerne in Ede.

Zevenentwintig jaar bij brandweer
De heer Van den Brink kwam op 1 september 1977 bij de vrijwillige brandweer Harskamp, een van de secties van de gemeentelijke brandweer Ede. Hij behaalde achtereenvolgens verschillende brandweerdiplomas, zoals brandwacht 2^e en 1^e klas, persluchtmaskerdrager, hoofdbrandwacht, onderbrandmeester, brandmeester en het certificaat Opvang emotionele ervaringen. Sinds 1 maart 1994 is hij sectiecommandant in de rang van brandmeester.
Op vrijdag 10 september jl. vierde de heer Van den Brink nog samen met zijn sectie en vele genodigden het 75-jarig bestaan van de brandweer in Harskamp. Als cadeau kreeg het korps een nieuwe tankautospuit. Tevens heeft het gemeentebestuur toen toegezegd dat binnen afzienbare tijd aan de bouw van een nieuwe brandweerkazerne kan worden begonnen.

Nevenactiviteiten
De heer B. van den Brink is hoofd facilitaire dienst van de Rabobank in Lunteren. Tot anderhalf jaar geleden was zijn werkplek in het gebouw van de Rabobank in Harskamp, vlakbij de brandweerkazerne. Daarnaast zette hij zich als sectiecommandant brandweer ook actief in bij diverse andere activiteiten in zijn woonplaats. Voorbeelden hiervan zijn het penningmeesterschap van de jubileumcommissie en van het Uniformenfonds van de muziekvereniging Excelsior Harskamp en het verrichten van activiteiten voor motor- en autoclub MAC Harskamp. Ook is hij een aantal jaren elftalleider geweest bij de voetbalvereniging Harskamp.

Laatste wijziging: 25-09-2004