Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht 25-09-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Beroving

ZEIST - Een 35-jarige man uit Zeist is vrijdagavond omstreeks 19.30 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. De man reed over het fietspad van de Weteringlaan richting het winkelcentrum de Clomp langs een groepje mannen en werd daar van zijn fiets getrokken. Een aantal leden van de groep grepen hem vast en beroofden het slachtoffer van zijn mobiele telefoon. De groep maakte zich vervolgens uit de voeten richting Nijenheim. De politie heeft de zaak in onderzoek.

BILTHOVEN - Een 49-jarige man uit Utrecht is vrijdag om 15.15 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Bij de politie kwam een melding binnen dat er in een winkel aan de Vinkenlaan in Bilthoven een winkeldief was gesignaleerd. Bij het station Bilthoven trof de politie een man aan die voldeed aan het signalement. Duidelijk was dat de man iets onder zijn jas verborgen hield. De man werd meegenomen naar het politiebureau en daar bleek dat de dief in verschillende zaken actief was geweest. Onder zijn trui trof de politie geluidsapparatuur en CDs aan. De man zit vast voor nader verhoor.

Verkeersovertredingen

GROENEKAN Een verkeerscontrole op de Koningin Wilhelminaweg vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur bracht 7 overtredingen aan het licht. Er werden drie bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, drie bekeuringen voor het seinen met groot licht en 1 bekeuring voor het niet handsfree bellen.

ZEIST - Een 17-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede is vrijdagnacht op de Arnhemse Bovenweg om 03.30 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed op een bromfiets. De jongen werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest en die gaf 490 ug/l aan. De bestuurder kreeg een rijverbod van 5 uur.