Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht 25-09-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Gewonden bij verkeersaanrijdingen

DOORN - Een 32-jarige vrouw uit Driebergen is vrijdag omstreeks 17.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Driebergsestraatweg en de Boswijklaan. De vrouw was afgeleid door kinderen achterin de auto en zag te laat dat de auto die voor haar reed en werd bestuurd door een 54-jarige plaatsgenoot moest remmen voor een rood verkeerslicht. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Het verkeer is enige tijd gestremd geweest.

DOORN Bij een aanrijding op de Driebergsestraatweg om 19.30 uur kwamen een 11-jarige meisje uit Doorn en een 31-jarige man uit Leersum ten val. De man heeft het meisje dat op de Driebergsestraatweg ter hoogte van de Pittesteeg wilde oversteken vermoedelijk over het hoofd gezien en raakte haar met zijn bromfiets frontaal. De bromfietser raakte buiten bewustzijn en is met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Verkeersovertredingen

RHENEN Samen met collegas van de politieregio Gelderland zuid en het Scooterteam heeft de politie vrijdag van 07.00 tot 09.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan beide zijden van de Rijnbrug.

Aan Rhenense zijde werden 50 bromfietsers gecontroleerd, waarvan er 15 een te groot vermogen hadden. Verder werden bekeuringen uitgedeeld voor een onjuist aangebrachte verzekeringsplaat, een lekke uitlaat, verkeerde kleur achterlicht, rijden over de rijbaan in plaats van bromfietspad en het overschrijden van het geluidsniveau.

Een automobilist werd bekeurd voor niet handsfree bellen.

Van de 21 gecontroleerde bromfietsers aan Gelderse zijde bleken er 10 een te groot vermogen te hebben.

COTHEN Een verkeerscontrole op de Van Lynden van Sandengburgweg op vrijdag tussen 13.40 en 15.40 uur heeft 92 overtredingen aan het licht gebracht. In totaal passeerden 1620 voertuigen de radarmeter. Waar 80 km/uur is toegestaan, bedroeg de hoogst gemeten snelheid 104 km/uur

VEENENDAAL - Een 23-jarige man uit Rhenen is vrijdagnacht op De Tinneweide om 01.30 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest en die gaf 410 ug/l aan. De bestuurder kreeg een rijverbod van 3 uur.