Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht 25-09-2004 - Nieuwsberichten Eemland noord

Doorrijden na aanhouding

SOEST - Een 32-jarige man uit Soest is vrijdagmiddag om 16.45 op de Hobbemalaan aangehouden, nadat hij eerder had getracht aan een bekeuring van de politie te ontkomen. De politie sprak de man aan wegens het verkeerd parkeren van zijn auto op de Smitsweg en wilde zijn rijbewijs zien. Hierop ontstond een woordenwisseling, waarbij de man bedreigingen uitte tegen de politie. Vervolgens reed hij snel weg in de richting van de Nieuweweg. Op de Hobbemanlaan kon de man worden aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde hij ernstig verzet. Hij werd voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau en is met een proces-verhaal naar huis gestuurd.

Verkeersovertredingen

EEMNES Bij een verkeerscontrole op de Noordersingel op vrijdag tussen 10.45 en 11.45 uur zijn 9 bestuurders van de 40 voertuigen die werden gecontroleerd, bekeurd. Er werden 8 bekeuringen uitgeschreven wegens het niet dragen van de gordel en 1 bekeuring voor het niet tonen van het rijbewijs.

BAARN - Een 20-jarige man uit Baarn is vrijdagnacht op de Javalaan om 04.05 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had op de Javalaan een lantaarnpaal geraakt en werd door de politie meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest. De bestuurder blies 485 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

BAARN - Op de Amsterdamsestraatweg zagen politiemensen vrijdagmiddag om 12.35 uur een man met een mobiele telefoon in de hand een auto besturen. De man kreeg een bekeuring van 140 euro.