Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht 25-09-2004 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Berovingen

AMERSFOORT - In de Meridiaantunnel werd vrijdag om 21.45 uur een 22-jarige Amersfoorter beroofd van zijn tas en mobiele telefoon. De man besloot met zijn fiets te schuilen voor de regen en was in de tunnel op de trap gaan zitten. Plotseling voelde hij dat aan zijn schouder werd getrokken. Toen hij omkeek kreeg hij meteen een vuistslag in het gezicht. De drie daders pakte zijn mobiele telefoon van de grond en namen in hun vlucht ook de tas van het slachtoffer mee. Het signalement van een van de daders luidt:

Blanke man tussen 20 en 28 jaar, blond ingevlochten haar, ongeveer
1.80 m lang, zilverkleurige dikke jas en opvallend wijde broek.

De politie verzoekt eventuele getuige(n) zich te melden bij district Eemland zuid via telefoonnummer 0800 9944.

AMERSFOORT - Een 25-jarige man uit Leusden is vrijdagnacht omstreeks 05.00 uur beroofd van zijn schoenen en zijn jas met daarin zijn portemonnee en mobiele telefoon. De man liep in de Langestraat toen hij plotseling een klap in de nek voelde en door twee belagers op de grond werd gewerkt. Een van de belagers trok zijn merksportschoenen en zijn jas uit. De daders wisten te ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersongevallen

AMERSFOORT Een 19-jarige man uit Zeist is vrijdag om 14.45 uur op de Leusderweg gewond geraakt bij een aanrijding met 59-jarige vrouw uit Amersfoort. De vrouw reed met haar fiets over het fietspad en verleende geen voorrang aan de 19-jarige bestuurder van een auto die haar kruiste. Het slachtoffer is met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

LEUSDEN - Bij een aanrijding op de Heiligenbergerweg op vrijdag om 13.00 uur is een 19-jarige man uit Amersfoort gewond geraakt. De man zat als inzittende in een auto die werd bestuurd door een 19-jarige plaatsgenoot en die in een bocht in de slip raakte. De auto draaide rond en kwam daarna in botsing met de auto van een 65-jarige man uit Nijkerk die uit tegengestelde richting kwam. Het slachtoffer is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen moesten worden weggesleept.

AMERSFOORT - Bij een aanrijding tussen drie autos op de Stadsring ter hoogte van Utrechtse- en Amersfoortseweg is een 19-jarige vrouw uit Amersfoort gewond geraakt. De vrouw bestuurde een lesauto die op de Stadsring van achter werd geraakt door de auto van een 34-jarige man uit Amersfoort. De man zag te laat dat de vrouw stilstond. De auto van de vrouw gleed door en raakte de auto van haar voorganger. Het slachtoffer is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.