Utrecht stad, 13.00 uur

Utrecht 25-09-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Inbreker aangehouden

UTRECHT Een 23-jarige man uit Utrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.55 uur aangehouden op verdenking van het inbreken in een geparkeerde auto op de Willem Schuylenburglaan.

Getuigen hadden de politie getipt die de Utrechter vervolgens aantroffen in de auto op de achterbank. Na onderzoek bleek het portierslot licht beschadigd te zijn. De Utrechter zit vast voor onderzoek.

Drie mannen aangehouden

UTRECHT Op vrijdagavond omstreeks 23.45 uur kreeg een 17-jarige inwoner van Nieuwegein een bekeuring omdat hij geen plaatsbewijs had in de tram.

Tijdens het bekeuren, beledigde de 17-jarige de conducteur. Bovendien trachtte de Nieuwegeiner de conducteur te slaan waarop de conducteur, die assistentie kreeg van een andere conducteur, besloot de 17-jarige aan te houden. Echter twee vrienden van de 17-jarige trachtten de aanhouding te voorkomen en ontstond er een duw- en trekpartij.

Uiteindelijk werden ook de twee vrienden, een 18-jarige Utrechter en een 19-jarige Nieuwegeiner, aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na vechtpartij

UTRECHT Op vrijdagavond omstreeks 21.00 uur zijn een 43-jarige vrouw uit Steenbergen en een 23-jarige man uit Rotterdam aangehouden omdat zij betrokken waren bij een vechtpartij op de Veemarkt.

Bij het overbrengen naar de politiebus om vervoerd te worden naar het bureau verzette de 23-jarige zich hevig en raakte een politievrouw bij de worsteling licht gewond aan haar gezicht en been. De 23-jarige bleek na onderzoek in het ziekenhuis een gekneusde pols te hebben opgelopen.

Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw werd na verhoor en opmaken proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Jongens aangehouden voor inbraak

UTRECHT Twee jongens van 14 en 15 jaar uit Utrecht zijn vrijdagavond aangehouden op verdenking van een inbraak in een geparkeerde auto op de Zambesidreef. Een getuige had de inbraak gezien en meldde dit aan de politie.

Na onderzoek konden de twee jongens kort daarna worden aangehouden. Om in de auto te komen was een ruit vernield. De twee zitten vast voor nader onderzoek.