Rijn&Venen, 13.20 uur

Utrecht 25-09-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Groenlandsekade tijdelijk voor doorgaand verkeer afgesloten

VINKEVEEN In verband met het overlijden van André Hazes en de verwachte toestroom naar zijn woning, heeft de gemeente in overleg met de politie besloten om de Groenlandsekade tot en met dinsdagmiddag 28 september dagelijks voor het doorgaande verkeer af te sluiten.

Hiertoe zijn door de gemeente borden geplaatst aan de zuidzijde van de Groenlandsekade nabij de prov.weg N201 en aan de noordzijde bij de kruising Vinkenkade met de Baambrugse Zuwe. De politie houdt toezicht op de handhaving van de genomen verkeersmaatregel.

Bewoners van het afgesloten gedeelte kunnen met hun voertuigen hun woningen bereiken en voetgangers hebben wel doorgang. De gemeente en de politie besloten tot het nemen van deze maatregel om de vrije doorgang voor de bewoners en die van de hulpverlenende instanties te kunnen garanderen.

Diverse bekeuringen

MONTFOORT/OUDEWATER Op vrijdag 24 september werden op IJsselveld, Willeskop en de J.J. Vierbergenweg snelheidscontroles gehouden. 23 bestuurders hielden zich niet aan de toegestane snelheid en kregen een bekeuring. Daarnaast droegen 2 bestuurders geen gordel, overschreed 1 bestuurder het verdrijvingsvlak en 1 bromfietser droeg geen helm.

Twee mannen aangehouden

OUDEWATER Na een schermutseling op de Populierenweg op zaterdag 25 september omstreeks 03.20 uur zijn twee inwoners uit Schoonhoven van 17 en 19 jaar aangehouden.

Bij zijn aanhouding gedroeg de 17-jarige zich recalcitrant en wilde niet meewerken. Tijdens het overbrengen naar de politieauto, trachtte de 19-jarige man de 17-jarige uit handen van de politie te bevrijden, waarop hij ook werd aangehouden. Op het bureau zag de 17-jarige kans om een ruit van de deur van de ophoudruimte te vernielen. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.