Politie Noord- en Oost Gelderland

Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Apeldoorn

24 september 04

PERSBERICHT

Onderwerp: overval met geweld

Apeldoorn - Een 20-jarige vrouw uit Beekbergen is 24 september tussen 18.00 en 18.30 uur slachtoffer geworden van een overval. De vrouw liep op over de Stationsstraat in Apeldoorn op een moment dat het hard regende. Plotseling werd ze door een nog onbekende man van achteren vastgegrepen en kreeg ze een mes op haar keel gezet.

De man eiste van de vrouw haar horloge. De vrouw verzette zich nog wel tegen de overvaller, riep ook wel om hulp, maar moest uiteindelijk toegeven.

Tijdens de overval kwamen een aantal passanten langs die zagen wat zich afspeelde. De verdachte gedroeg zich zodanig dat mogelijk bij de passanten de indruk bestond dat het om een onenigheid in de relatiesfeer ging. Zo riep de man o.a. opmerkingen richting de passanten waardoor die indruk werd bevestigd. Mogelijk hadden ze dus niet in de gaten dat het om een overval ging en ondernamen ze geen actie, hoewel de vrouw wel herhaalde malen om hulp riep. De vrouw liep bij de overval geen verwondingen op, maar was wel erg overstuur en geschrokken.

De man ging er uiteindelijk met het horloge vandoor. Het gaat om een man met donkere huidskleur, ongeveer 40 jaar oud en hij droeg lichtkleurige kleden en een capuchon over z'n hoofd.

De politie wil graag in contact komen met de passanten, waaronder ook enkele voetgangers en enkele automobilisten.

Einde persbericht
Brandt Keegstra
055 - 548 60 54


---- --