Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 25 september 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN HILLESLUIS

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield vrijdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren in het door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied Hillesluis. Tussen twee en tien uur werden 260 personen op straat en in horecagelegenheden gefouilleerd en werden 57 auto's gecontroleerd. In beslag genomen werden vier steekwapens. Er werden negen bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor het onder invloed zijn van alcoholhoudende drank en diverse verkeersovertredingen.

ROTTERDAM - Politiemensen van de wijkteams Nieuwe Westen en Middelland hielden tussen vrijdagavond elf uur en zaterdagmorgen vijf uur een alcoholcontrole op het Aelbrechtsplein. In totaal werden 465 automobilisten gecontroleerd, waarbij 18 bekeuringen werden
uitgeschreven voor het onder invloed zijn van alcoholhoudende drank. Van twee automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen omstreeks kwart voor elf vond in een woning aan de Vuurplaat een steekpartij plaats, waarbij een zeventienjarige jongen uit Rotterdam gewond raakte. Het slachtoffer had een woordenwisseling gekregen met een eveneens zeventienjarige jongen uit Rotterdam. Tijdens de ruzie werd de 17-jarige Rotterdammer in zijn rug met een mes gestoken. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De 17-jarige verdachte werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* VROUW BEKNELD NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen omstreeks kwart voor één vond op de kruising van de Oostzeedijk met de Willem Ruyslaan een aanrijding plaats. Een 22-jarige automobiliste uit Barendrecht stak de kruising over, maar zag hierbij de auto van een 25-jarige vrouw uit Rotterdam over het hoofd. Als gevolg van de aanrijding raakte de mede-inzittende van de 25-jarige vrouw, een 21-jarige vrouw uit Rotterdam, bekneld. Zij werd door brandweerpersoneel uit haar benarde situatie gehaald. De drie slachtoffers werden door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De Technisch Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* MAN BEROOFD VAN DAGOPBRENGST
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks tien uur werd aan de Wolphaertshof een 23-jarig personeelslid van een scooterzaak beroofd van de dagopbrengst. Het slachtoffer werd benaderd door twee mannen, waarna hij onder bedreiging van een vuurwapen het geld, enkele duizenden euro's, en bankpassen moest afgeven. Met de buit vluchtten de verdachten in onbekende richting. Een door politiemensen ingesteld onderzoek naar de daders leverde vooralsnog geen resultaat op.


* FIETSER ZWAARGEWOND NA AANRIJDING
ROZENBURG - Vrijdagavond omstreeks half elf raakte, naar aanleiding van een voorangskwestie, op de Boulevard een 40-jarige fietser uit Rozenburg zwaargewond nadat hij werd aangereden door een auto die werd bestuurd door een 36-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer, dat onder meer diverse botbreuken en een schedelbasisfractuur opliep, werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De 36-jarige automobilist werd voor ander verhoor overgebracht naar het politiebureau. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* MAN BEROOFD VAN MOBIELE TELEFOON EN PORTEMONNEE

VLAARDINGEN - Vrijdagavond omstreeks tien uur raakte op het Trimpad een negentienjarige man uit Schiedam gewond, nadat hij was beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer, dat op een fiets reed, werd plotseling met een ijzeren voorwerp geslagen waarna hij viel. Vervolgens werd de Schiedammer door enkele mannen gesommeerd zijn mobiele telefoon en portemonnee af te geven. Tijdens de beroving werd de 19-jarige man diverse malen geschopt en geslagen. Met de buit namen de verdachten de benen in onbekende richting. Het slachtoffer, dat onder meer een hoofdwond opliep, werd door personeel van de GGD vervoerd naar het Holyziekenhuis.

M
Copyright © 2004 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer