Gemeente Den Haag

september 2004
Publiek kiest winnaar Haagse jongerencultuurprijs DE KOMEET (20 september)

Zaterdag 25 september kunnen bezoekers aan de Cultuurnacht in Den Haag van 20.00 tot 22.30 u. stemmen op één van de drie kandidaten die zijn genomineerd voor de jongerencultuurprijs De Komeet. De stembussen staan opgesteld in het GEM/Museum voor Actuele Kunst. De door een deskundige jury geselecteerde kandidaten zijn modeontwerpster Dorrith de Roode, danseres Lonneke van Leth en de bedenker van een nieuw jongerenmagazine Suzanne Hertogs. De Haagse wethouder van Financiën en Cultuur mw. drs. Louise Engering-Aarts zal om 22.45 u. in het GEM De Komeet uitreiken. Het GEM /Museum voor Actuele Kunst is gevestigd aan de Stadhouderslaan 43 te Den Haag.

De Komeet, een nieuw initiatief van de Gemeente Den Haag en Fonds 1818, is bedoeld als waardering voor een culturele prestatie en dient tegelijkertijd om het werk van jonge kunstenaars onder de aandacht te brengen van het publiek.

In totaal is er EUR 30.000 aan prijzengeld te verdelen. EUR 15.000 is beschikbaar voor de eerste prijs, EUR 10.000 voor de tweede en EUR 5000 voor de derde prijs.

Op de site www.denhaag.nl vindt u meer informatie over de genomineerden.
Dinsdagavond 21 september zijn de kandidaten tevens te zien in het RTV West programma ZEP.