Federatie van Ouderverenigingen

Persbericht: handboek meepraten over leerlingenvervoer

22 september 2004

Presentatie handboek 'Ouders praten mee Vlug en veilig naar school'

Zaterdag 25 september 2004 is het handboek 'Ouders praten mee Vlug en veilig naar school' gepresenteerd. Het handboek is een uitgave van het Project Adviesraden Leerlingenvervoer. Het eerste exemplaar is aangeboden aan een ouder, die een adviesraad wil starten in de Hoeksche Waard.

In het handboek staat informatie die ouders in (startende) adviesraden kunnen gebruiken bij hun overleg met de gemeente om de kwaliteit van het leerlingenvervoer te verbeteren. Ook bevat het handboek informatie over de wijze waarop een adviesraad opgericht kan worden, over wet- en regelgeving, over eisen die de kwaliteit van het vervoer bepalen. Kortom, alles wat ouders nodig hebben om mee te kunnen praten en te zorgen dat hun kinderen vlug en veilig naar school kunnen gaan.

Het project wordt gefinancierd door het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De druk van het handboek is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Nationaal Revalidatie Fonds en de Stichting Nazorg t Gooi en omstreken.

Het project is een initiatief van De Federatie van Ouderverenigingen (FvO),
de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad), de Nederlandse Katholieke vereniging van Ouders (NKO), de Landelijke Oudervereniging Bijzonder Onderwijs op Algemene Grondslag (LOBO), Ouders, Christelijk Onderwijs en Opvoeding, (OUDERS & COO), de Vereniging voor Openbaar Onderwijs (VOO), en de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie 3VO.