Ministerie van Defensie


http://www.mindef.nl

MINDEF: judoClinics Defensie Topsport Selectie voor RopaRun

Het team Wings for Life van de Koninklijke Luchtmacht organiseert een judo-evenement op zaterdag 25 september vanaf 10.00 uur op de vliegbasis Eindhoven. De bronzen medaillewinnaar uit Athene, kapitein Mark Huizinga, en eerste-luitenant Daniëlle Vriezema, luitenant ter zee 3 Dennis Meijer en wachtmeester Alexander Moonen geven judoclinics en demonstraties. Patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis uit Rotterdam zijn speciaal voor dit evenement uitgenodigd om hen een leuke dag te bezorgen. De opbrengsten van het evenement komen ten goede aan de Stichting RopaRun, die projecten ondersteunt voor kankerpatiënten.

Het evenement is voor iedereen opengesteld. De toegang is twee euro per volwassene en een euro per kind in de leeftijd tot twaalf jaar. Ook voor deelname aan de andere activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. De dag staat in het teken van het werven van fondsen voor de Stichting RopaRun.

RopaRun is een non-stop estafetteloop van Rotterdam naar Parijs. De teams die aan de hardloopwedstrijd deelnemen, trachten door sponsoring zoveel mogelijk geld bijeen te lopen. De opbrengsten worden besteed aan goede doelen die recht doen aan het motto: 'trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. De organisatie bestaat voornamelijk uit vrijwilligers en kan niet zonder sponsoren. De Stichting RopaRun is ontstaan nadat in 1992 een unieke hardloopwedstrijd een groot succes bleek te zijn. In 2004 werd het succes van de RopaRun herhaald.

Noot aan de redactie:
Vertegenwoordigers van de media worden van harte uitgenodigd bij dit evenement in de ochtend aanwezig te zijn. In dat geval dient men zich hiervoor uiterlijk vrijdag 24 september 16.00 uur aan te melden bij luchtmachtvoorlichting, telefoon: (070) 318 8376. Voor meer informatie zie ook www.luchtmacht.nl. Voor meer informatie over de Stichting RopaRun zie www.roparun.nl.

22 sep 04 12:57