Gemeente Capelle a/d IJssel

Music Party Schollevaar-Oost


Een spetterende muzikale afsluiting van de zomer in Schollevaar-Oost: op zaterdag 25 september 2004 wordt op het Aquarelveld een Music Party georganiseerd voor jong en oud. Van 16.00 tot 21.00 uur zullen diverse bands uit Schollevaar-Oost en de rest van Capelle optreden op het Aquarelveld. Het belooft een swingend programma te worden met bekende en minder bekende namen.

Programma
Tussen 16.00 en 21.00 toont een breed scala aan artiesten hun muzikale kwaliteiten op het Aquarelveld: Dream Cream (van de eigen Capelse Muziekschool), Empty Page (een jongerenband uit Schollevaar-Oost), Tribute met special guest Cees de Jong (funk en rock n roll) en de bekende brass band Eternity. Vanaf 18.00 uur treden de iets meer gevestigde namen op: De Capelse band Tall Blonde, een coverband bestaande uit negen personen met een lekkere, volle sound. Hun repertoire varieert van lichte pop tot stevige rock uit de jaren 70, 80 en 90. Daarna een optreden van Boogie G Funk: Deze R&B/hiphop groep heeft onlangs hun nieuwe single Finallyen de bijbehorende videoclip opgenomen. In Nederland hebben ze al redelijk veel succes door de spetterende shows die ze geven. Breakdance, streetdance, rappers en een female MC zijn de middelen om het publiek enthousiast te krijgen. De Music Party wordt afgesloten door Soulcity-Five, een formatie van vijf vrienden met een grote voorliefde voor jaren 60 soul, jaren 70 disco tot aan de dancegrooves van tegenwoordig.

Project Thuis in Schollevaar-Oost
Deze zomer konden bewoners van Schollevaar-Oost genieten en meedoen aan vele activiteiten: openluchtbioscopen, wijkbarbecues, Multicultureel kookfestijn, Kids Day allemaal activiteiten in het kader van het project Thuis in Schollevaar-Oost, aangeboden door de gemeente Capelle aan den IJssel en ComWonen.

Doel van het project is dat bewoners elkaar beter leren kennen en zich meer inzetten voor de eigen leefomgeving. Opbouwwerker Peter de Haan was aanwezig bij alle activiteiten en evenementen om te luisteren naar de ervaringen van buurtbewoners en goede initiatieven te ondersteunen. Buurtbewoners hebben elkaar ontmoet en met elkaar gegeten, gedanst, gespeeld en gepraat. Opbouwwerker Peter de Haan is een bekend gezicht geworden in de buurt en heeft met vele bewoners gepraat over de woonbeleving in Schollevaar-Oost. Ook is hij aan de slag gegaan met enkele ideeën en initiatieven van bewoners.