ProRail

Persbericht

15-09-2004

Bundeling van werkzaamheden aan het spoor Woerden-Harmelen

In opdracht van ProRail vinden er op het traject Woerden-Harmelen vanaf zaterdag 25 september tot zondag 25 oktober 2004 zeer uiteenlopende (spoor)werkzaamheden plaats. De geplande werkzaamheden maken onderdeel uit van de spooruitbreiding tussen Woerden en Harmelen, die eind 2005 gereed is.

De eerste 2 weken van bovengenoemde periode zal het eerste perron op station Woerden in 12 aansluitende nachten worden aangepast. Gelijktijdig worden er grondwerkzaamheden ten behoeve van de nieuwe sporen uitgevoerd. Van 9 tot 25 oktober bestaan de werkzaamheden uit het opbreken en bouwen van sporen en wissels, het slopen en plaatsen van bovenleidingen en het aanpassen van de beveiliging op de nieuwe sporen. Vanwege de omvang van de werkzaamheden wordt dag en nacht in ploegen doorgewerkt.

Gedurende deze gehele periode (25.09 tot 25.10) is het eerste perron niet beschikbaar voor reizigers. Reizigers richting Gouda en Bodegraven zullen vanaf het middenperron moeten instappen. Op het station zal dit met borden worden aangegeven.
Door bovenstaande werkzaamheden is een rechtstreekse verbinding tussen Utrecht en Leiden van 9 oktober tot en met 22 oktober 2004 niet mogelijk. Reizigers op deze lijn dienen in Woerden een overstap te maken en rekening te houden met een langere reisduur van ongeveer 10 minuten.
Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober rijden er geen treinen tussen Utrecht â Woerden â Gouda. NS zet bussen in tussen Gouda en Utrecht, tussen Alphen a/d Rijn en Woerden en tussen Woerden en Utrecht.

Informatie over de aangepaste dienstregeling is te krijgen op het station. Tevens zal daar tijdig een folder klaarliggen en wordt het ook bekend gemaakt via de omroepberichten. Voor meer informatie over de reistijden kan men bellen met 0900 â 9292.