ProRail

Persbericht

22-09-2004

Werkzaamheden spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht weekeinde 25 en 26 september

In opdracht van ProRail wordt in het weekeinde van 25 en 26 september circa 52 uur aan één stuk gewerkt aan de spooruitbreiding tussen Amsterdam en Utrecht. De eerste trein zal op maandag 27 september om circa 5.40 uur over het nieuwe spoorviaduct Breukelen rijden. Tijdens de werkzaamheden is in beide richtingen geen treinverkeer mogelijk. Ook het treinverkeer tussen Breukelen en Woerden ligt in verband met de werkzaamheden stil. De werkzaamheden starten zaterdagochtend om
01:00 uur en duren tot maandagochtend 05:00 uur. De volgende buitendienststelling is in het weekeinde van 11 en 12 december van dit jaar. De spoorverdubbeling is eind 2006 gereed.

Tijdens het weekeinde wordt langs het hele traject gewerkt; ook voor regulier onderhoud. Door veel werkzaamheden te bundelen in één weekeinde probeert ProRail de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Nieuw spoor, spoorviaduct en spoorbrug in gebruik

De belangrijkste werkzaamheden dit weekeinde bestaan uit het in gebruik nemen van een nieuw spoor tussen Abcoude en Maarssen. Dit betekent dat er in het weekeinde diverse spooraansluitingen worden gemaakt en dat de beveiligingssystemen worden getest. Vanaf maandagochtend rijden de treinen van Amsterdam naar Utrecht over het nieuwe spoor vanaf Abcoude. De spoorbrug over de Nieuwe Wetering in Loenen en het spoorviaduct bij Breukelen worden hiermee in gebruik genomen.

Zaterdag 11 en zondag 12 december is het laatste weekeinde in 2004 dat er in verband met werkzaamheden geen treinen rijden tussen Amsterdam en Utrecht. In dit weekeinde wordt gewerkt aan het oostelijke nieuwe spoor waarna de treinen van Utrecht naar Amsterdam over het nieuwe spoor tot Abcoude gaan rijden.

Treinreizigers

Intercityâs naar Amsterdam Centraal worden omgeleid via Hilversum. Voor de tussenliggende stations zet NS bussen in. Voor meer informatie over de reistijden kunnen reizigers bellen met 0900-9292 of raadpleeg www.ns.nl.