Gemeente Leiden

Buurtfeest Zeeheldenbuurt rond afronding Onze Buurt Aan Zet-projecten

Bewoners van de Zeeheldenbuurt hebben aanstaande zaterdag 25 september een wijkfeest georganiseerd in het park aan de Tasmanstraat. Het feest staat in het teken van de opening van de Onze Buurt Aan Zet-projecten: de verlichting van de voetbalkooi, het fitpoint-toestel, de stoeptegels tegen zinloos geweld en de nieuwe speelplek. Om 13.00 zal Onze Buurt Aan Zet-wethouder Geertsema het nieuwe fitpoint uitproberen en daarmee is het gebruik van de nieuwe OBAZ-aanwinsten officieel. Het feest begint om 12.00 uur en om 18.00 uur is het afgelopen.

Festiviteiten
Voor kinderen zijn er leuke attracties zoals een springkussen, een zweefmolen, een multitrampoline en een suikerspinnenkraam. Voor de durfals is er de spectaculaire euro bungy. Dit is een soort supertrampoline van acht bij acht meter, waar jong en oud hun acrobatische kunsten kunnen vertonen. Mocht het weer wat tegenvallen, dan kunnen bezoekers schuilen in de grote partytent, waar ze op het terras kunnen genieten van een hapje, een drankje en van muziek. Om ongeveer 16.00 uur wordt er een voetbaltoernooi gehouden tussen bijzondere voetbalteams zoals een vaderteam, een moederteam, een jeugdteam en een gemeenteteam.

Onze Buurt Aan Zet
In het project Onze Buurt Aan Zet staan de bewoners van Slaaghwijk en Binnenstad-Noord centraal. Zij hebben voorstellen ingediend om de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk te verhogen. Samen met de gemeente zijn de voorstellen omgezet in zichtbare activiteiten. Tijdens het buurtfeest wordt de totstandkoming van diverse projecten in de buurt gevierd. Daarnaast is het feest een aanleiding voor de buurtbewoners om elkaar weer eens wat beter te leren kennen. Het feest wordt gefinancierd door het project Onze Buurt aan Zet van de gemeente Leiden. De activiteiten-commissie, de organisator van het feest, bestaat uit de LWO, vrijwilligers van buurthuis 't Schippertje en de buurtvereniging Zeeheldenbuurt.

Nadere informatie bij Anoesjka Hilbrands, tel. (071) 516 77 79 Uitnodiging:
Om 13.00 zal Onze Buurt Aan Zet-wethouder Geertsema het nieuwe fitpoint in gebruik nemen en daarmee is ook het gebruik van de nieuwe OBAZ-aanwinsten officieel. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Het fitpoint bevindt zich naast de voetbalkooi.


---- --