Gemeente Amsterdam

Europese Open Dagen in Brussel en Amsterdam
22 september 2004 - G4
Europa is veel dichterbij dan je denkt. Als je een glaasje water drinkt of een duik in een zwembad neemt, heeft Brussel bepaald aan welke kwaliteitseisen het water moet voldoen. Welke ingrediënten op een pak koekjes in de supermarkt vermeld moeten worden, Brussel schrijft het voor. Waar je ook bent in de Europese Unie, je kunt in geval van nood tegenwoordig overal om hulp vragen via het bekende nummer 112; ook dat is in Brussel afgesproken. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

Tijdens de "Europese Open Dagen" wordt de dagelijkse praktijk van Europa in de regio's en steden nader belicht. Er zijn verschillende activiteiten in Brussel.

In Brussel

Het G-4 kantoor (het gemeenschappelijke kantoor dat de vier grote steden van Nederland Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht in Brussel hebben), is samen met het Huis van de Nederlandse Provincies (HNP), uitgekozen door het Comité van de Regio's en de Europese Commissie om partner te zijn bij deze zogenaamde Open Dagen. De activiteiten vinden van 27 t/m 30 september in en om Brussel plaats, bijvoorbeeld in het "Dutch House" ( benaming G-4 en HNP samen), waar diverse workshops, symposia, tentoonstellingen, recepties en andere activiteiten worden gehouden.
Meer informatie is te vinden op op www.cor.eu.int/opendays .

Maar ook in de grote steden en de provincies in Nederland wordt in die week aandacht aan Europa geschonken.

In Amsterdam

Zo vindt ook in Amsterdam een groot aantal activiteiten rondom de Europese Open Dagen plaats. Het Europese debat dat tijdens de Amsterdamse Gemeentedag in het stadhuis wordt gehouden op zaterdag 25 september is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast worden op woensdag 29 september in verschillende gebieden in Amsterdam Europese projecten opengesteld voor de Amsterdamse burger. Daaromheen worden bovendien allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Als u benieuwd bent wat de Europese Unie in de dagelijkse praktijk betekent voor de Amsterdamse burgers, neem dan deel aan de Open Dagen in Amsterdam!

Meer informatie over de activiteiten gedurende de Europese Open Dagen in Amsterdam:

Europa debat Gemeentedag

Tijdens de jaarlijkse gemeentedag krijgen ouderen de kans om hun mening te geven over Europa. Europarlementariërs, senioren en raadsleden zullen discussiëren over het thema: Wat doet Europa voor Ouderen?
Plaats: Raadszaal
Tijd: zaterdag 25 september 14:15 - 15:00.
Meer informatie over gemeentedag:
http://www.amsterdam.nl/asp/get.asp?ItmIdt=00005327&SitIdt=00000002&Va rIdt=00000001

Europese Projecten in Amsterdam Open voor Publiek

De Europese programma's in Amsterdam (Doelstelling 2 in Grootoost en Zuidoost en Urban II in 'West binnen de ring') zullen op woensdag 29 september enige projecten die met Europees geld gefinancierd zijn 'openstellen voor het publiek'

Op deze manier kunnen alle Amsterdammers zelf ervaren wat Europa voor hen kan betekenen!

© Gemeente Amsterdam