TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-09-2004

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending vanaf zaterdag 25 september
Z@ppelin (Nederland 3) - 07.56 uur, herhaling op maandag 13.27 uur

ONTBOEZEMINGEN VAN DEN HOOGENBAND IN
Z@PPSPORT

Deze week zit Z@PPSPORT weer boordevol actieve kinderen. Zo volgen we in 'De Repo' de verrichtingen van de 14-jarige Bjorn Quartel die deelneemt aan het NK Wakeboard. Hij omschrijft de sport zelf als 'skateboarden op het water'. Een wakeboardrace kent veel jonge deelnemers en duurt slechts twee keer 30 seconden.

In het '1-tweetje' stelt presentator Barbara Barend intieme vragen die kinderen haar hebben ingefluisterd aan meervoudig Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband.

De meiden van basketbalvereniging BC Pikerreds zijn razendenthousiaste spelers, maar niettemin hebben ze al een jaar lang niets meer gewonnen. Henk Pieterse, oud- international, verzorgt clinics en trainingen in binnen- en buitenland en noemt zich dan ook 'Top Clinician'. Hij is de redder in nood in de rubriek 'Hellup!!'

Het Z@pptificaat wordt wekelijks uitgereikt aan een sportclub (of een belangrijke steunpilaar daarvan), voorgedragen door de jeugdleden zelf. Deze week reikt Z@ppsport de hoogst eervolle onderscheiding uit aan de gezelligste bowlingclub van Nederland: BVS uit Spijkenisse.

Verder aandacht voor: De WK BMX oftewel fietscross die deze zomer in Valkenswaard 2500 deelnemers trok en waar Elis Ligterlee wereldkampioen werd bij de meisjes tot 10 jaar... De open dag van de Johan Cruijff Foundation: in het Olympisch Stadion speelden jeugdige sporters, hun minder valide leeftijdgenootjes én beroemde topsporters met elkaar bij het jaarlijkse grote sportfestijn.

Z@PPSPORT is ook te vinden op internet: www.z@ppsport.nl




TROS