Nederlandse Hartstichting

Aftrap Hartstocht met Olympiër Simon Vroemen

Publieksdag Hartstichting in Slingeland Aftrap Hartstocht met Olympiër Simon Vroemen
23-9-2004
Opening veilige wandelroute 'Rondje Immerloo'
Den Haag, 23 september 2004 - Op zaterdag 25 september verzorgen wethouder J. Vlam en Olympsich sporter Simon Vroemen (6de in de finale van 3000 m steeple in Athene) de aftrap van Hartstocht, het wandelevenement van de Hartstichting. Dit gebeurt door de opening van de nieuwe, veilige wandelroute 'Rondje Immerloo' in Arnhem onder begeleiding van ongeveer 200 powerwalkers.

Hartstocht is het jaarlijkse wandelevenement van de Hartstichting. Iedereen kan meedoen aan één van de 250 wandelingen, die in het hele land zijn uitgezet. Er is voor elk wat wils: van een rustige veilige wandelroute voor het hele gezin, deelname aan een stadswandeling of een kennismaking met Powerwalking, de manier om actief te wandelen om zo de conditie te verbeteren. De veilige wandelroutes, waarvan er nu zestien in het hele land zijn, kunnen tijdens de Hartstocht worden gebruikt voor een wandelactiviteit. Een volledig overzicht van de wandelingen staat op www.hartstichting.nl. De Hartstichting organiseert Hartstocht om mensen aan te zetten tot bewegen. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om rond 10.15 uur aanwezig te zijn bij Boerderij 't Duifje, Oude Huissenseweg 4, Arnhem.

De veilige wandelroute
De gunstige invloed van wandelen op de gezondheid is reden voor de Hartstichting en de KNAU geweest aanleg van veilige looproutes te stimuleren. Een veilige looproute voldoet aan speciale kwaliteitseisen. Het is een route die in de bebouwde kom ligt, met veilige verharding over voet- en fietspaden. De paden zijn voldoende verlicht en vrij van overhangende begroeiing. Markeringsbordjes geven de richting aan en op de weg zijn de kilometerpunten aangegeven. De route is bestemd voor wandelaars, trimmers, joggers en hardlopers.

NOOT VOOR DE REDACTIE (