Gemeente Den Haag

september 2004
Wandeling door de bosjes van Pex (23 september)

Op zaterdag 25 en zondag 26 september 2004 gaan de Haagse Natuurverkenners (HNV) wandelen in de Bosjes van Pex. HNV-leden die meewandelen krijgen op het startpunt een routeboekje met informatie over planten en vogels die onderweg te zien zijn. De wandeling duurt ongeveer 1½ uur en is vooral voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Maar deelnemers van alle leeftijden zijn van harte welkom, de route is voor iedereen goed te lopen. Wandelaars die geen lid zijn van de HNV, wordt een bijdrage van EUR 1,50 voor een routeboekje gevraagd.

Startpunt
Wandelaars kunnen op beide dagen tussen 10.00 en 14.00 uur starten met de route. Tussen 11.00 en 16.00 uur kan men ook deelnemen aan de extra activiteit "spelen met natuurlijk materiaal".
Het startpunt van de wandeling is op beide dagen bij het onderkomen van Omnigroen, ingang aan de Evert Wijtemaweg bij het bord Restaurant Wildhoef. Deze locatie is bereikbaar met tramlijn 3: stap uit bij de halte Appelstraat, loop de Pioenweg in en steek de Daal en Bergselaan over. Je ziet dan vanzelf het bord Wildhoef.

Natuurverkenners
De Haagse Natuurverkenners is een natuur- en milieubelevingsclub voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Zes keer per jaar kunnen leden (en hun familie) gratis deelnemen aan wandelingen. Wie lid wordt, tegen betaling van EUR 7,50 per jaar, ontvangt daarnaast een clubkaart en nieuwsbrieven met informatie over de activiteiten. Je kan je aanmelden voor de Natuurverkenners bij de start van de wandeling.