Gemeente Zwolle

Ludieke actie promotie afvalscheiding

Bezoekers van de Zwolse binnenstad lopen zaterdagmiddag 25 september tussen 12.00 en 16.00 uur de kans om aangesproken te worden door Chantal en Desirée: twee 'Haagse' dames die het scheiden van afval en reclycling tot nieuw levensdoel verheven hebben. Ze zullen het niet nalaten bezoekers te laten delen in hun nieuw gevonden 'geluk'.

De theateract is de officiële start van een campagne om de nut en noodzaak van afvalscheiding opnieuw onder de aandacht te brengen van de Zwollenaren. Bewustwording van de eigen bijdrage aan een beter milieu staat daarbij centraal.

Acties
Dit jaar en begin volgend jaar wordt het scheiden van afval behandeld op diverse wijkplatforms. Dit gebeurt aan de hand van een film. Dit filmpje is vanaf 1 oktober aanstaande tevens te zien op de mediawand in het gemeentelijk informatiecentrum (Grote Kerkplein 15).

Gemeentelijk Afvalstoffenplan
De campagne vindt plaats onder de vlag van het Gemeentelijk Afvalstoffenplan (GAP). Dit plan bevat maatregelen die de gescheiden inzameling van huishoudelijk afval moeten verbeteren. Het GAP heeft tot doel een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en de afvalstoffenheffing stabiel te houden.


---